Šport
30 ogledov

Chela premočan za Žemljo

Grega Žemlja je zaključil z nastopi v avstrijski prestolnici. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Grega Žemlja je odlično začel dvoboj drugega kola turnirja na Dunaju in dobil prvi niz proti Argentincu Juanu Ignaciu Cheli, ki pa je nato spreobrnil potek obračuna in slavil z 2:1.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je izpadel v drugem kolu teniškega turnirja na Dunaju z nagradnim skladom 650 tisoč evrov. Zaustavil ga je osmi nosilec, Argentinec Juan Ignaci Chela, zdaj 38., nekdaj pa tudi že 15. igralec sveta, ki je po dveh urah in 13 minutah zmagal z 2:6, 7:6 (5) in 6:3.

Kranjčan je dvoboj odlično začel. Že prvo igro na svoj servis je dobil brez izgubljene točke, v naslednji igri je tekmecu odvzel servis, nekaj trenutkov pozneje pa povedel s 3:0. Pri izidu 5:2 mu je uspel še en "break", tako da je gladko dobil prvi niz.

V drugem sta oba igralca dobivala svoje servise, a Argentinec z mnogo večjimi težavami. Žemlja je imel v osmi igri priložnost, da povede s 5:3, a jo je zapravil. O zmagovalcu je tako odločala podaljšana igra, ki jo je dobil Južnoameričan. Cheli, zmagovalcu šestih turnirjev in dveh letošnjih (vse na pesku), je v tretjem nizu uspel edini odvzem servisa – zgodilo se je v osmi igri, kar je bilo dovolj za končni uspeh.

ATP, Dunaj, 2. kolo:

Juan Ignacio Chela (Arg/8) : Grega Žemlja (Slo) 2:6, 7:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.