Šport
6 ogledov

Chicago že vonja Stanleyjev pokal

1/10
Žurnal24 main
Hokejisti Chicaga, ki že od leta 1961 čakajo na zmago v ligi NHL, so na peti tekmi finala s 7:4 premagali Philadelphio in v zmagah povedli s 3:2. Stanleyjev pokal lahko dvignejo že v noči na četrtek.

Hokejisti Chicago Blackhawks so v domači dvorani naredili pomemben korak naprej proti zmagi v severnoameriški ligi NHL. V domači dvorani so namreč na peti tekmi s 7:4 premagali Philadelphia Flyers in skupno v boju na štiri zmage povedli s 3:2. Tako bodo v primeru nove zmage že v sredo lahko v zrak dvignili Stanleyjev pokal, prvega po letu 1961.

Junak večera je bil z dvema goloma in dvema podajama Dustin Byfuglien, Brent Seabrook je dodal zadetek z igralcem več, med strelce pa so se vpisali še Dave Bolland, Kris Versteeg, Patrick Kane in Patrick Sharp. Če bo hokejistom Chicaga v sredo v Philadelphii uspelo zmagati, bo to zanje prvi naslov po letu 1961, v nasprotnem primeru pa se bo dvoboj za odločilno sedmo tekmo preselil nazaj v Chicago. Za goste so tokrat zadeli Scott Hartnell, Kimmo Timonen, James van Riemsdyk in Simon Gagne.

Po dveh porazih zapored v Philadelphii je očitno vrnitev v domačo dvorano United Center poživila hokejiste Chicaga, piko na i pa je s prevetritvijo napadalnih kombinacij postavil trener Joel Quenneville. "Za zdaj še nočemo razmišljati o pokalu. Moramo ohraniti trezne glave, spet dobro odigrati in se pri tem predvsem zabavati," je po zmagi menil eden od strelcev, Versteeg.

"Potem ko smo v gosteh dvakrat pokleknili, smo se domov morali vrniti z dodatnim ognjem v očeh in pokazati tekmecem, da se nismo še predali. Res smo 'leteli' po ledu in strnili svoje vrste, kar nam je prineslo pomembno zmago," je dejal junak večera Byfuglien.

Šesta tekma finala lige NHL bo v sredo v Philadelphii.

Liga NHL, finale, peta tekma:


Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 7:4 (3:0, 2:2, 2:2)  /3:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.