Šport
11 ogledov

Čile napadal 90 minut, zmagal le 1:0

Mark Gonzalez
1/18
Žurnal24 main
Čile je v skupini H z minimalnih 1:0 premagal Švico, čeprav je ta od 30. minute nastopala z igralcem manj, saj je bil izključen Valon Behrami.

"Pred tekmo se je na nas zgrnil precejšnji pritisk. Vedeli smo, da so Čilenci hitri, močni, da napadajo. Vzelo nam je precej moči, da smo odgovorili z enako mero. Dobro smo se borili, vsi so dali od sebe vse. Mislim, da smo rdeči karton dobili prestrogo. V 89. minuti smo imeli izvrstno priložnost, 1:1 bi bil odličen rezultat," je dejal švicarski selektor Ottmar Hitzfeld, čigar moštvo je za osem minut popravilo rekord svetovnih prvenstev glede minut brez prejetega gola. Prejšnji je bil v lasti Italijanov, ki ga niso dobili 550 minut, Švicarji pa so pred to tekmo zadnjega dobili daljnega leta 1984.

Švicarsko-čilski dvoboj je začinila prevlada Južnoameričanov. Še posebej po za mnoge sporni izključitvi Valona Behramija, ki je preveč opletal s komolcem v 30. minuti. Vse čilske grožnje je uspešno obvladoval švicarski vratar Diego Begnalio. Nenehni čilski napadi so delovali jalovo vse do 75. minute, ko je za 1:0 zabil Mark Gonzalez, fant, ki je živel v Durbanu, kjer je igral njegov oče. Esteban Paredes je dohitel globinsko žogo na desni strani, preigral sicer odličnega Begnalia in poslal predložek v kazenski prostor. Tam je bil na pravem mestu Gonzalez, ki je brez omembe vrednih težav žogo pospravil v prazna vrata.

Počasni posnetek je razkril, da je bil podajalec Paredes v akciji za gol v prepovedanem položaju. Čile je imel še peščico zelo obetavnih priložnosti prek snovalcev gola Paredesa in Gonzaleza. Jalovost bi Čile skoraj stala zmage, saj je Eren Derdiyok v 89. za Švico zastreljal daleč najlepšo priložnost v sredini kazenskega prostora z desetih metrov.

Sp v nogometu, skupina H, 2. kolo:

Čile : Švica 1:0 (0:0)
Gonzalez (75)
RK: Behrami (Švica, 30)

Španija : Honduras 2:0 (1:0)
Villa (17, 51)


Lestvica: 1. Čile 6 točk, 2. Španija 3, 3. Švica 3, 4. Honduras 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.