Šport
29 ogledov

Čilenci brez seksa, twitterja, interneta ...

Žurnal24 main
Veliko reprezentantov med svetovnim nogometnim prvenstvom ne sme uporabljati priljubljenega twitterja, da je alkohol prepovedan, je povsem jasno, nekateri selektorji pa prepovedujejo tudi spolnost.

Glavni pri prepovedovanju dejavnosti svojim varovancem je nedvomno selektor Čila Marcelo Bielsa. Slednji je reprezentantom dejal, da v času prvenstva zanje ni seksa, twitterja, interneta v nočnih urah, prav tako pa se ne smejo pogovarjati z novinarji. Španci so pred dnevi prispeli v Južnoafriško republiko, a svojih občutij reprezentanti niso smeli deliti preko ustaljenih socialnih omrežij svetovnega spleta. Twitter je pač prepovedan in španski igralci so to povsem sprejeli.

"Dovolj smo stari, da vemo, kako in kaj," je ob tem dejal Carlos Puyol. Prepoved se mu ne zdi nič nenavadnega, kajti prejšnji teden je za pravo razburjenje oziroma skoraj škandal poskrbel Nizozemec Eljero Elia, ki je preko spletnega omrežja nehote užalil Maročane.

Vsak selektor svojih želja in prepovedi sicer ni jasno izrazil. Brazilski trener Carlos Dunga je igralcem v času prvenstva prepovedal druženje s prijatelji in družinskimi člani, čeprav seks ni prepovedan. Nekateri selektorji so bili bolj natančni. Diego Maradona je svojim argentinskim reprezentantom dovolil spolnost, a le z ženami in puncami.

Selektor portugalske izbrane vrste Carlos Quieroz je ekipi, takoj ko se je ta vkrcala na letalo, prepovedal uživanje alkohola, da bi se vsi res držali prepovedi, pa je enako zapovedal kar vsem na letalu. Večina selektorjev se sicer zaveda, da popolnega nadzora nad igralci ne more imeti, glavno je le, da žoga najde nasprotnikovo mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.