Šport
17 ogledov

Ćilić premočan za Gregorca

gregorc_newhave_2008_afp Žurnal24 main
Slovenski teniški igralec Luka Gregorc je po sijajnih igrah na turnirju v New Havnu v polfinalu moral priznati premoč Hrvatu Marinu Ćiliću. Slednji je bil boljši s 6:3 in 6:3.
 

New Haven (ATP), polfinale

M. Ćilić (HRV, 6) : L. Gregorc (SLO) 6:3, 6:3
M. Fish (ZDA, 8)
: F. Verdasco (ŠPA, 1) 6:0, 1:6, 6:3

Slovenski teniški igralec Luka Gregorc je obtičal v polfinalu ATP turnirja v ameriškem New Havnu. S 6:3 in 6:3 je Gregorca v polfinalu 708.000 ameriških dolarjev vrednega tekmovanja po uri in 14 minutah premagal Hrvat Marin Ćilić, sicer šesti nosilec tega turnirja in 31. igralec sveta. "Na začetku leta sem si zares želel zaigrati v finalu turnirja ATP in končno mi je uspelo. Ko sem serviral za zmago pri 5:2, nisem bil nervozen, Luka je preprosto odigral odlično. V naslednji igri sem se zbral in zmagal," je dejal 198 cm visoki Zagrebčan. Luka Gregorc, 434. igralec z jakostne lestvice ATP, je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh slovenskega moškega tenisa. V tem tednu je Gregorcu uspel veliki met, saj je na poti med najboljše štiri igralce na turnirju ugnal Paragvajca Ramona Delgada, Argentinca Joseja Acasusa, Hrvata Iva Karlovića in Italijana Andreasa Seppija, tenisače, ki so na lestvici ATP uvrščeni precej višje od slovenskega igralca. Na novi lestvici ATP bo novi slovenski up pridobil vsaj 200 mest.

19-letni Ćilić se bo zdaj v finalu pomeril z Mardyjem Fishem. Američan je s 6:0, 1:6 in 6:3 premagal zmagovalca turnirja v Umagu, prvopostavljenega Španca Fernanda Verdasca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.