Šport
7 ogledov

Cilj je prvo mesto

Žurnal24 main
Naše rokometašice prihodnji teden v Črni gori čaka kvalifikacijski turnir za nastop na SP. Slovenke so pred težko nalogo, saj naprej pelje le prvo mesto na turnirju, kjer bo nastopilo šest ekip.
 
 

Lahko le rečem, da bomo igrale po najboljših močeh. Kaj lahko dosežemo ne bi napovedovala, a tudi nerealnih ciljev si ne bi rada postavila.

Špela Cerar

 
Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo prihodnji teden v Plevlji v Črni gori nastopila na predkvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. V konkurenci, kjer so Črnogorke prve favoritinje za prvo mesto, ki edino vodi v nadaljnje tekmovanje, bodo Slovenke nastopile s tihim upanjem na presenečenje. Tekmovanje v Črni gori bo potekalo po turnirskem sitemu, vsak z vsakim, že prva preizkušnja slovenske izbrane vrste pa bo najtežja, saj jih v torek, 25. novembra, čaka dvoboj s Črnogorkami . Po tej tekmi bo že bržkone znano, kakšne so možnosti Slovenk za morebitno osvojitev prvega mesta. Brez dneva odmora se bo Slovenija v nadaljevanju pomerila še z reprezentancami Bolgarije , Italije , Finske in Azerbajdžana .

Po prvem delu priprav, ki so ga igralke včeraj zaključile v Kranjski Gori, je zdaj na vrsti še zadnje brušenje pred odhodom, vodstvo reprezentance pa je skupaj z najbolj izkušenimi reprezentantkami, kapetanko Špelo Cerar , Vesno Puš in vratarko Sergejo Stefanišin , izkoristilo priložnost, da pred sedmo silo še zadnjič povzame, kakšna so pravzaprav pričakovanja pred nastopom v Črni gori in kakšno je trenutno razpoloženje v reprezentanci.

Primož Pori je zadovoljen s pristopom igralk. © Nik Rovan

 
"Po zadnji reprezentančni akciji, ko se na pokalu Slovenije v Krškem nismo ravno najbolj odrezali, smo se zdaj prvič zbrali in lahko pohvalim pristop vseh igralk. Predvsem na motivacijski ravni smo precej napredovali, pripravili pa smo tudi nekaj taktičnih variant. Tu bi izpostavil predvsem pripravo za tekmo s Črnogorkami, kjer smo pripravili posebno obrambno različico, za katero menimo, da izjemno kakovostnim tekmicam najmanj leži. Predvsem mislim na njihovo levo stran, preko katere gre večina akcij. Sicer pa se že ponavljam, ko govorim, da je Črna gora kakovostnejša, navsezadnje bo nastopilo 12 igralk podgoriške Budučnosti, ki bodo okrepljene s tremi izjemnimi tujkami," je uvodoma dejal selektor Primož Pori , ki pa je še poudaril, da nikakor ne gre podcenjevati drugih reprezentanc, za Italijo in Bolgarijo pa je ocenil, da sta Sloveniji nekako enakovredni.

 

Reprezentantke

S. Stefanišin, Š. Cerar, N. Irman, A. Argenti (vse Krim M.), M. Marinček, B. Zec, N. Jeriček, N. Skutnik, V. Puš, A. Gros, K. Čerenjak (Olimpija), N. Prapotnik (M. T. Ptuj), Z. Bojovič (E. C. Kočevje), U. Oven (Zagorje I. Gorenje), M. Breznik (Sola, Norveška) in D. Savič (Cementos La Union, Španija)

"Vseeno pa lahko rečem, da je naš cilj osvojitev prvega mesta. V to nas je pravzaprav prisilil sistem, saj le prvo mesto nekaj šteje. Sicer pa, ne glede na končno uvrstitev, upam, da si bodo predvsem tiste mlajše igralke nabirale pomembne izkušnje. To nam tovrstno tekmovanje tudi omogoča, turnirski sistem igranja pa se je že v preteklosti izkazal kot ne najbolj posrečen za Slovenijo," je Pori še odkrito spregovoril o ciljih. Prisotne igralke so se po večini strinjale s selektorjem, le da so bile pri napovedih o uvrstitvi precej bolj previdne.

"Glede na to, da naprej vodi le prvo mesto, bo takšen rezultat težko doseči. Lahko le rečem, da bomo igrale po najboljših močeh. Kaj lahko dosežemo, ne bi napovedovala, a tudi nerealnih ciljev si ne bi rada postavila," je dejala Cerarjeva. Puševa je dodala, da potihoma upa na najbolje, medtem ko je Stefanišinova mnenja, da lahko na takšnih tekmah odloča tudi dnevna forma, prepričana pa je tudi, da bodo vse igralke pustile srce na igrišču in da z belo zastavo zagotovo ne bodo odpotovale v Črno goro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.