Šport
9 ogledov

Cilj je šesto mesto

Trener Matjaž Zupan pravi, da se med mladimi dobro dela. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Smučarji skakalci bodo danes z ekipno tekmo sklenili nastope v Kanadi. Slovenska ekipa še ni znana. Trener Matjaž Zupan pa je razkirl, da je cilj uvrstitev med prvo šesterico.
Sposobni dobrega rezultata
Mladost. Pomemben člen slovenske ekipe bo najmlajši Peter Prevc, ki na teh igrah skače zelo dobro. "Če bomo naredili dobre skoke, se lahko nadejamo dobrega rezultata," napoveduje pred ekipno tekmo.

Zadnja preizkušnja se bo na veliki skakalnici pričela ob 19. uri (prenos na TVS 2), za Slovenijo pa bodo skakli Robert Kranjec, Peter Prevc, Mitja Mežnar in Primož Pikl ali Jernej Damjan.

Možno je marsikaj
Trener Matjaž Zupan se je pred zadnjo tekmo na olimpijskih igrah odločal med Jernejem Damjanom in Primožem Piklom, odločilen pa je bil zadnji trening. Pred tekmo pravi: "Rezultat med šest bo dober. To je tudi naš cilj. Težko je reči, kaj vse se lahko zgodi. Videli smo, kaj je vse možno. Marsikdo lahko zgreši, med njimi tudi mi. Skakalnica je zelo občutljiva za napake. Marsikaj je možno, visoke želje obstajajo, a težko je karkoli napovedovati." Po sobotni tekmi posameznikov je bil zelo razočaran najboljši Slovenec Robert Kranjec. Zupan ga razume: "Čustva so močna, res je treniral tako, da bi mu človek privoščil super rezultat. Razumem, da je razočaranje tako veliko. Potrebuje nekaj časa, da bo to pustil za sabo. Osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo in nadaljevati z dobrimi skoki."

Ammann je razred zase
Na igrah blesti Švicar Simon Ammann, ki je osvojil že dve zlati kolajni. "On je tu za razred boljši od vseh. Je edini tekmovalec, ki skače res sproščeno in uživa na tekmah. To je na OI zelo težko doseči, ampak on je tak, odkar ga poznam. Očitno se ne obremenjuje z ničemer," zaključi Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.