Šport
248 ogledov

"Cilj mora biti najvišje mesto"

odbojkarska reprezentanca Slovenije Saša Despot
Klemen Čebulj se veseli igranja pred polnimi tribunami v Ljubljani.

Na predzadnji pripravljalni tekmi Slovenije pred evropskim prvenstvom, ki se bo začelo v četrtek, slovenski odbojkarji pa bodo nastope pred domačimi gledalci v dvorani Stožice odprli proti Belorusiji, se je poškodoval Klemen Čebulj. Po tekmi s Srbijo je tako v slovenskem taboru za nekaj časa zavladalo slabo vzdušje, a so pregledi pokazali, da pri pomembnem slovenskem adutu ne gre za večje težave in da bo povsem nared za evropsko prvenstvo.

Kako je s poškodbo?
Za zdaj je vse super. Opravili smo test in ni nobenih posebnosti. Vse je v najlepšem redu.

Kaj pričakujete od tokratnega evropskega prvenstva?
Na to evropsko prvenstvo ne gremo samo sodelovati, ampak želimo iz vsake tekme iztržiti čim več, poskušali bomo premagati prav vsakega, ki bo stal na drugi strani mreže. Osredotočeni moramo biti iz tekme v tekmo in tako iti skozi celoten turnir.

Pred štirimi leti ste že postali evropski podprvaki. Kako bi primerjali takratno formo izbrane vrste s trenutno?
Pred štirimi leti je bilo res nekakšno čarobno leto, čisto vse se nam je poklopilo. Upam, da nam bodo tudi letos zvezde naklonjene. Mislim, da si moramo za cilj postaviti najvišje mesto in se osredotočiti nanj, samo tako bomo lahko dali naš maksimum.

Ste v zadnjih dneh že začutili kaj evforije? 
Mislim, da do zdaj nismo občutili nič posebnega. Nimamo neke posebne treme. Ta evforija je kvečjemu zdrava in v neki meri pozitivna. Vemo, da bomo igrali pred domačimi gledalci in da bomo imeli podporo s tribun, to pa bomo skušali obrniti v svojo korist.

Slovenija se bo v skupini C pomerila z Belorusi (12.9.), Finci (14.9.), Turki (15.9.), Makedonci (17.9.) in branilci naslova Rusi (18.9.). Ljubljana bo gostila še dve tekmi osmine finala ter po en četrtfinalni in polfinalni obračun. Finale bo v Parizu.

Je nekaj posebnega igrati pred domačimi, prijatelji...?
Meni to zelo veliko pomeni. Prejšnja evropska prvenstva so bila precej oddaljena, morda se je dalo le na Poljsko in v Bolgarijo z avtom. Dedki, babice ponavadi ne potujejo tako daleč, na domačem prvenstvu pa verjamem, da si bodo tudi oni vzeli čas za ogled tekme in nas prišli podpret. To je le še en dodaten motiv za dobre predstave.

odbojkarska reprezentanca Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zmaga na prvi tekmi bi verjetno pomenila res veliko vzpodbudo?
Vsekakor. Mislim, da bi bilo zelo pozitivno, če bi v to tekmo startali z res pravo energijo, ki bi jo nato stopnjevali skozi celotno prvenstvo. Treba po stopnjevati formo, ritem, vse. Upam, da se bo že na prvi tekmi vse dobro začelo. Kot poznam nas in strokovni štab, se bomo za zdaj skoncentrirali le na dvoboj z Belorusi, na prvo tekmo. Nato vsak naslednji dan sledi osredotočenost na naslednjega nasprotnika.

Ob zmagah bi se zanimanje navijačev verjetno še povečalo.
Vsekakor se bodo gledalci odzvali glede na to, kako bomo igrali, kaj bomo pokazali na tekmah. Zaradi tega si še posebej želim, da bi dobili dvoboj z Belorusi. Da bi Slovenija uvidela, da na nek način potrebujemo navijače in da bi nas ti podprli v čim večjem številu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.