Šport
23 ogledov

"Cilj ostaja Evropa"

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Trener jesenskih prvakov Prve lige Telekom Slovenije Luka Elsner v spomladanskem delu prvenstva pričakuje ogorčen boj tako za prvenstveno kot za pokalno lovoriko.

Po podatkih na nkdomzale.si je Luka Elsner kot trener Domžal na 57 tekmah zabeležil 28 zmag, 14 remijev in 15 porazov, 32-letni strateg pa upa, da bo v spomladanskem delu prvenstva še izboljšal svojo statistiko.

"Igralcem sem dejal, da moramo nabrati čim več točk, ker nas spomladi čaka zelo težko delo. Kot vodilno moštvo drugega niti ne moreš pričakovati, še posebej, ker so zasledovalci zelo blizu. Tudi, ko smo imeli devet točk prednosti, se mi je zdelo, da so nasprotniki zelo blizu. S tem se moramo soočiti, saj se lovorike osvajajo pod pritiskom in do njih je vselej težko priti. Na vrhu si takrat, ko znaš v svojo korist obrniti velike tekme in to je velik test za mentalno zrelost naših igralcev. Veseli me, da imamo pravo mešanico izkušenj in mladosti. Imamo igralce, ki tvorijo okvir ekipe in delujejo stabilno. Na drugi strani pa imamo veliko mladih igralcev, ki so se uveljavili in jih starejši vlečejo za seboj," je glavne značilnosti svoje zasedbe opisal Elsner.

Ohraniti primerno kakovost

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Dobri nastopi v jesenskem delu so vzbudili pozornost nekaterih klubov, ki si želijo nosilce igre domžalske zasedbe v svojih vrstah. Elsner si želi, da bo moštvo tudi v drugem delu prvenstva dovolj kakovostno za enakovreden boj s tekmeci: "Ekipa je bila jeseni sposobna prežvečiti marsikaj težkega in zaradi tega sem še toliko bolj vesel, da smo ostali na trenutni poziciji. Ne gre le za nepredvidene odhode, ampak tudi za poškodbe. Živec in Husmani sta bila na začetku prvenstva nosilca igre in kar naenkrat smo ostali brez njiju. Ko je kolektiv močan, se vedno najdejo rešitve. Po odhodu Živca se nam je priključil Veljko Simić, hkrati pa nas je najbolj pozitivno presenetil Morel, ki je pokazal zavidljivo kvaliteto. Ta ekipa je sposobna prejemati udarce in ostati na nogah. Seveda si osebno želim čim manj teh udarcev, saj ima vsaka ekipa določeno mejo, da ohrani primerno kvaliteto."

Kdo bo popustil? 

Domžalčani bodo po Elsnerjevih besedah spomladi lovili evropsko vstopnico: "Znašli smo se v hudi konkurenci in vprašanje, če bo sploh katera od ekip popustila. Redko se zgodi, da so štiri ekipe popolnoma odlepljene od ostalih. Celje, ki ima za seboj neverjeten niz neporaženosti, je šele na tretjem mestu, kar veliko pove o uspešnosti ostalih ekip. Na koncu bosta odločili kvaliteta in konkurenčnost ekipe, predvsem pa psihološka trdnost, ki zna biti tudi odločilna. Naš osnovni cilj je, da se uvrstimo v evropska tekmovanja. En način je prvenstvo, drugi pa pokal, ki ostaja pomemben cilj kluba. Razplet je težko napovedati, cilj pa ostaja Evropa in se ne bo spreminjal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice