Šport
21 ogledov

Cilj zmajev in železarjev enak: končnica

Zmaji in železarji v boju za končnico nujno potrebujejo nove točke, toda v zadnj Žurnal24 main
V ponedeljek se je na Dunaju predstavilo vseh deset udeležencev hokejske lige Ebel. Cilj vseh, tudi Acroni Jesenic in Tilie Olimpije, je uvrstitev v končnico.
Naš osnovni cilj bo podoben ciljem ostalih moštev, uvrstitev v končnico, ob tem pa bomo dali poudarek razvoju in napredku mladih hokejistov, ki jih v našem moštvu ni malo.
Heikki Mälkiä

Vodstvo hokejske lige Ebel je v ponedeljek na Dunaju predstavilo sistem tekmovanja v sezoni 2010/11, ki bo enak lanskemu, s 54 koli rednega dela ter končnico, v katero se uvrsti osem moštev. V ligi jih bo nastopilo deset; med njimi bosta tudi dve slovenski Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, sporočilo pa je enotno: cilj vseh je uvrstitev v končnico.

Poleg Jeseničanov in Ljubljančanov bodo v ligi Ebel nastopili še Medveščak Zagreb, Sapa Fehervar, Moser Medical Graz, Red Bull Salzburg, Liwest Black Wings Linz, KAC, Vienna Capitals in VSV. Na novinarski konferenci se je predstavil tudi nov televizijski partner, Servus TV, ki bo v rednem delu sezone prenašal najmanj 42 tekem, vsako nedeljo ob 22. uri pa bodo pripravili tudi polurni hokejski magazin. Z vsake tekme bodo pripravljali tudi triminutne vrhunce tekem, s čimer hokej želijo še bolj približati gledalcem.

"V lanski sezoni smo naredili velik korak naprej, tekme si je v živo ogledalo več kot milijon gledalcev, kar je velik napredek, zato si želimo najhitrejši moštveni šport še bolj približati vsem ljubiteljem hokeja v štirih državah," se je predsednik lige Karl Safron optimistično zazrl v novo sezono, ki svoje duri odpira v petek, 10. septembra. Za prihajajočo sezono so želje vodstva lige podobne kot lani, že zdaj pa je jasno, da se kakovost hokeja dviguje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

O tem so bili enotni tudi vsi udeleženci, sporočilo vseh pa je bilo jasno: uvrstitev v končnico. Med desetimi moštvi bosta tudi dva slovenska kluba, ki imata precej pomlajeni ekipi, toda izzivov ne manjka. "Osnovni cilj, ki sem si ga zastavil že po prihodu v Ljubljano, je bil razvoj mladih igralcev, ki jih na tem prostoru ni malo. S pravim načinom dela, s spoštovanjem do dela sem prepričan, da lahko uspemo, čeprav se zavedamo, da je raven lige visoka, da imajo vsa moštva enake želje in cilje, toda moje prepričanje je takšno, da zmoremo izboljšati dosežek iz lanske sezone in se uvrstiti v končnico," je dejal finski strateg na klopi Tilie Olimpije, Hannu Järvenpää.

S pravim načinom dela, s spoštovanjem do dela sem prepričan, da lahko uspemo, čeprav se zavedamo, da je raven lige visoka, da imajo vsa moštva enake želje in cilje, toda moje prepričanje je takšno, da zmoremo izboljšati dosežek iz lanske sezone in se uvrstiti v končnico.
Hannu Järvenpää

Podobnih misli je bil tudi strateg Acronija Jesenic Heikki Mälkiä, ki pa še ne pozna ravni lige: "Glede na to, da sem v tej ligi novinec, še ne poznam vseh moštev in kakovosti hokeja na tem prostoru, a kot kažejo pripravljalne tekme, gre za zelo dobro ligo in tudi organizacija je na zelo visoki ravni. Naš osnovni cilj bo podoben ciljem ostalih moštev, uvrstitev v končnico, ob tem pa bomo dali poudarek razvoju in napredku mladih hokejistov, ki jih v našem moštvu ni malo. Seveda si želimo uspešno začeti, pripravljalne tekme so pokazale, da znamo igrati dober hokej, manjka nam le še izkoristek priložnosti, ki je bil na zadnjem turnirju še naša slaba stran."

Zmaji doma, železarji v gosteh

V svojih napovedih pred sezono sta bila podobnega mnenja tudi oba kapetana slovenskih predstavnikov v ligi Ebel, Žiga Pance in Tomi Hafner, oba pa si predvsem želita, da bosta njuni moštvi v primerjavi z lansko sezono naredili korak naprej in se uvrstili v končnico, na katero merijo tudi drugi klubi. Liga se bo začela v petek, ko bodo železarji gostovali v Szekesfehervarju, Olimpija pa bo doma gostila moštvo Vienna Capitals.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.