Šport
18 ogledov

Ciljal Hrvata, a zadel svojega igralca

Žarko Šesum Reuters
Po koncu vročega polfinala med Hrvaško in Srbijo je eden od gledalcev s steklenico vodo poskušal zadeti hrvaškega selektorja Slavko Golužo in igralca Ivana Balića, a namesto njiju v glavo zadel srbskega igralca Žarka Šešuma, ki so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico. Šešum je ostal brez nastopa v finalu.

Slavko Goluža, selektor hrvaške rokometne reprezentance, ki je v petek na evropskem prvenstvu v rokometu izgubila (22:26) polfinalno tekmo z gostiteljico Srbijo, je po tekmi dejal, da je neodgovorni gledalec vanj in v Ivana Balića vrgel steklenico z vodo, vendar je v glavo zadel srbskega rokometaša Žarka Šešuma ter ga poškodoval.

Šešum zaradi poškodbe roženice očesa ni mogel slaviti uspeha svoje reprezentance, ker so ga prepeljali v bolnišnico. "Šokirala me je poškodba Šešuma, saj je nek idiot vrgel steklenico, ki je zadela njega, ciljal pa je mene in Balića," je dogodek na noinarski konferenci komentiral hrvaški selektor Goluža.

V beograjski Areni je bilo sicer 20.000 gledalcev, med njimi 200 hrvaških, močne policijske sile pa so preprečile izgrede, čeprav je bilo vzdušje na tribunah veliko časa na robu incidenta. Vse skupaj se je začelo že z oglušujočimi žvižgi med igranjem hrvaške himne.

Srbska policija je sporočila, da med in po tekmi v Areni ni bilo incidentov, prav tako pa ni poročil o morebitnih izgredih med slavjem, ko so kolone vozil s srbskimi zastavami vozile med trgoma Republike in Slavije. Srbska policija je v sodelovanju s hrvaškimi kolegi povečala kontrolo na mejnih prehodih, s policijskimi vozili pa je pospremila hrvaške navijače iz Arene do meje s Hrvaško. Okrog Arene in v središču Beograda je bilo več tisoč policistov in predstavnikov specialnih enot, ki so preprečevali morebitne spopade.

Šešum ostal brez finala

Šešum zaradi poškodbe očesa ne bo mogel igrati v nedeljskem finalu z Dansko. Selektor Srbije Veselin Vuković je dejal, da Šešum na srečo ne bo imel nobenih posledic zaradi poškodbe očesa.

Šešum bo moral, ker se je v očesu nabrala kri, še dva ali tri dni ostati na opazovanju v bolnišnici, kjer ga bodo po današnji novinarski konferenci obiskali tudi vsi drugi srbski reprezentanti.

Komentarjev 1
  • zic 10:50 28.januar 2012.

    ta prav naslov "idiot" in kmalu bi vsi (no, ne vsi) to postali, ker bi ga spustili na položaj v arlament...so pač 30 let za nami....barbarstvo jim je v krvi, tle ni kaj za oporekat!!!