Šport
25 ogledov

"Čim hitreje želim nazaj v ring"

dejan zavec Saša Despot
Nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF Dejan Zavec je v svoji telovadnici na Ptuju spregovoril o aktualnem dogajanju. Ptujčan pravi, da se nesrečne borbe proti Andreju Bertu večkrat spominja, a ničesar ne obžaluje. Ko smo ga povprašali o naslednji borbi, nam ni razkril nič novega.

Od borbe z Bertom je minilo že nekaj časa. Kolikokrat se spomnite omenjene borbe?
Hja, velikokrat. Vse skupaj se oddaljuje, ampak se pa praktično vsak dan spomniš novih podrobnosti, ki včasih dobijo odgovor, včasih pa ne.

Se vam Berto morda kdaj pa kdaj prikaže v sanjah?
Ne, to pa ne.

Bi danes kaj spremenili v pripravi na borbo in tudi sami borbi?
Ne. Če bi se učil na nekih napakah, bi rekel, da napak ni bilo. Kaj bi spremenil? Nič ne bi spremenil, ker pravzaprav nič ni bilo narobe. Forma in vse ostalo je bilo popolno. Taktika je bila tista, ki smo si jo najbolj želeli. Da je prišlo do poškodb, ki sta se pojavili na praktično identičnem mestu, moraš preprosto imeti smolo oziroma sreča na tisti dan ni bila na naši strani. Če pogledam vse skupaj, ne bi nič spreminjal, ker je bilo vse perfektno.

Le nekaj dni po borbi ste dejali, da niste razočarani, ker menite, da se je to moralo zgoditi. Zakaj se je to moralo zgoditi, pa bo pokazal čas. Je čas že pokazal svoje?
Ne še vedno ni. Vedno je treba biti strpen, saj nekaj mesecev pravzaprav ni noben čas, ki bi lahko nekaj pokazal. Morda se to nikoli ne bo pokazalo, na kar je prav tako treba biti pripravljen. Iz poti življenja, ki me je sproti učilo, pa lahko rečem, da sem včasih nekaj opazil šele čez leto, dve, da je vprašanje dobilo tudi odgovor. Jaz tega odgovora zaradi tega ne pričakujem v naslednjih dneh, morda pa ga dobim. Ko ga bom dobil, bom to z veseljem povedal, v nasprotnem primeru pa bo to ostalo nekje skrito in se je to očitno že moralo zgoditi.

Po borbi z Bertom in obveznostih s sponzorji in mediji ste si privoščili nekaj dni dopusta. Ste si napolnili baterije?
Glede na fizično stanje v tistem trenutku sem potreboval počitek. Odlično sem ga izkoristil in se popolnoma regeneriral in pripravil na nove izzive.

Zdaj ste verjetno znova v normalnem procesu treninga?
Zdaj dvigujemo, delamo predvsem na kondiciji in v fitnesu in je to tudi glavnica treningov. Tako bo verjetno do meseca ali pa meseca in pol pred naslednjim dvobojem. Vse gre po starih in preverjenih tirnicah.

Verjetno se redno slišite s trenerjem Dirkom Dzemskim in ekipo iz Nemčije?
Seveda, redno smo na zvezi. Za naslednjo borbo žal še ni nobene informacije, kdaj, s kom in kje bo. Ampak mislim, da bo do konca novembra počasi že znano. Počasi so bo delal plan in tudi sam bi si želel čim hitreje nazaj v ring.

V zadnjih letih vaš stalni spremljevalec in kondicijski trener Tomi Jagarinec je odšel v Katar, kjer bo deloval pri tamkajšnji odbojkarski reprezentanci. Kako bo to vplivalo na vaš proces treninga?

Jaz temu ne bi želel namenjati prevelike pozornosti oziroma iskati neke pomanjkljivosti, da zdaj ne bo tako, kot je bilo. Dejstvo je, da ne bo. Če ne drugega, na treningu ne bo vedno nekdo prisoten oziroma bom zdaj na treningu sam, kot sem bil pred Tomijem. Stvari bo treba bolj dodelati, saj bom zdaj za nekatere stvari sam. Je pa dejstvo, da sva redno na liniji in vseskozi komunicirava po spletu. Ko pa bo potrebno in bom potreboval nekoga, bo vskočil Boštjan Jakše.

Dejali ste, da ni nič novega o naslednji borbi. Imate vsaj kakšno informacijo? Morda ime države, iz katere prihaja nasprotnik?
Ne, žal. Tudi to je veliko vprašanje, kajti mislim, da je v tem trenutku najpomembnejše nekoga izbrati, kar je obenem tudi najtežja naloga. Po tem porazu je namreč zelo pomembno, koga dobimo. Dokazno je, da po porazu ni treba boksati z nekom, ki ne predstavlja nobene nevarnosti, tako da čakam nekoga, upam, da enako razmišljajo tudi moji šefi, od katerih je tudi vse odvisno, ki nas lahko po lestvici ponese naprej.

Torej ne pričakujete, da boste boksali proti nekoliko lažjemu nasprotniku, proti kateremu naj bi brez težav prišli do zmage?
Jaz si tega nikakor ne želim. Treba se je tudi zavedati realnega dejstva, da moja leta ne dopuščajo nekih ekskurzij, ki bi bile nesmiselne. Lahko rečem, da bi bil presenečen, če ne bom boksal za eno od titul.

Se morda omenja vsaj kraj borbe?
Tega se ne omenja, treba pa je tudi vedeti, da je tukaj zraven en zelo pomemben igralec – HBO, ki se zanima za moje prenose. Znova je vse možno: od Nemčije, Slovenije, Amerike. To me pravzaprav ne zanima. Kjerkoli pač bo, se bo treba boriti. Seveda si tudi sam želim, da bi počasi izvedel, a iz izkušenj iz preteklosti lahko rečem, da so tukaj nekoliko počasni.

Midva sediva v vaši telovadnici na Ptuju. Ste z zadovoljni z opravljenim od njenega odprtja?
Seveda, zadeve se premikajo iz dneva v dan na boljše. Od lanskega do letošnjega leta se je spremenilo. Vsi pa se učimo in se še bomo učili. S trenutnim stanjem sem zadovoljen oziroma je še nad pričakovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.