Šport
14 ogledov

Cimos ne odhaja le po ajvar

Cimos Koper 2011 Barbara Milavec
Slovenski prvaki ob 18. uri začenjajo tekmo v Makedoniji proti Metalurgu iz Skopja.

Koprski rokometaši bodo v Skopju proti Metalurgu odigrali tekmo 1. kola Lige prvakov. V deželo, iz katere izhaja kulinarična specialiteta ajvar, varovanci Fredija Radojkovića še zdaleč ne gredo le na izlet.

“Dobivamo glavo in rep”

“Tekaško smo v primerjavi s prejšnjo sezono naredili korak naprej in igramo hitreje. Naš napad počasi dobiva glavo in rep,” je uvodoma dejal Radojković in dodal: “O naših tekmecih nimamo veliko posnetkov, saj je te težko dobiti. Vemo, da je Metalurg po igralski plati dobro sestavljena ekipa, njihov prvi mož pa je naš nekdanji vratar Darko Stanić, ki je v tem trenutku v izjemni formi.” Zasedbo makedonskih prvakov, v kateri poleg drugih nastopa slovenski reprezentant Miladin Kozlina, vodi stari rokometni lisjak Lino Červar.

Radojković je posvaril: “Metalurgova obramba je zelo raznolika, kar je Červarjev zaščitni znak. Nikoli se ne zanaša na zgolj eno obrambo, temvečjih med tekmo stalno menjava. Pripravili se bomo na vse možne različice in verjamem, da nas ne bodo presenetili.” Koper bo nastopal v skupini C, kjer so še nemški HSV Hamburg, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg in poljska Wisła Płock, v osmino finala pa se bodo uvrstile ekipe, ki bodo v prvem delu tekmovanja zasedle prva štiri mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.