Šport
418 ogledov

Cimos ni izkoristil darila Celjanov

metličić Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Cimos Koper po presenetljivem remiju Celja Pivovarne Laško proti Mariboru ni izkoristil zdrsa tekmecev za končno drugo mesto v domačem prvenstvu. Koprčani so izgubili na gostovanju v Velenju in ostajajo daleč od Lige prvakov.

Celjski rokometaši so si v štajerski prestolnici močno zagrenili življenje v boju za drugo mesto v državnem prvenstvu, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v Ligi prvakov. Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so na vročem igrišču, kjer so v prvem delu sezone že pokleknili, načrtovali dve točki, domov pa se vračajo le z eno.

V prvem polčasu je bila tekma enakovredna, v začetku drugega pa je bolje kazalo Celjanom. Igralci iz mesta ob Savinji so si v 37. minuti priigrali tri gole prednosti (20:17), gostitelji pa so le tri minute kasneje - po izključitvi Alema Toskića - izid poravnali (20:20).

V nadaljevanju so izbranci domačega trenerja Marka Šibile zaigrali odlično, v 51. minuti so si po golih Nikole Špeliča in Blaža Kleča priigrali tri gole prednosti (25:22), v 58. minuti pa so imeli še dva gola prednosti (28:26).

Celjska krilna igralca David Razgor in Luka Žvižej sta najprej izenačila na 28:28, slabo minuto pred koncem pa je njun soigralec Žiga Mlakar poskrbel za vodstvo z 29:28. Letošnjim pokalnim zmagovalcem sta se nasmihali obe točki, a je mariborska ekipa v zadnjem napadu vendarle izenačila prek "izgubljenega otroka" celjskega kluba Simona Razgorja.

V mariborski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Nikola Špelič z devetimi in Mario Šoštarič s šestimi goli, pri Celjanih pa je Luka Žvižej dosegel šest, Rok Žuran pa pet zadetkov. Mariborska ekipa bo v soboto, 18. maja, gostovala pri trebanjskem Trimu, celjska pa bo dan kasneje na domačem igrišču gostila koprski Cimos.

Prvaki ne popuščajo: dobili tudi derbi s Cimosom

Velenjski rokometaši nadaljujejo zmagoviti niz na domačem prizorišču, njihova zadnja žrtev pa so bili v minulih sezonah izjemno močni tekmeci iz Kopra, ki navzlic porazu še vedno niso zapravili možnosti, da se prebijejo na drugo mesto v državnem prvenstvu, kar jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v Ligi prvakov.

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so na današnjem dvoboj v Rdeči dvorani zamudili imenitno priložnost, da se drugouvrščenim Celjanom, ki so le remizirali v Mariboru, približajo na zgolj tri točke. To bi se zgodilo v primeru zmage nad slovenskimi prvaki, a velenjski rokometaši so pokvarili njihove načrte.

Koprčani so v Šaleško dolino dopotovali brez Deana Bombača in Milorada Krivokapića, ki sta se poškodovala v Krškem. Gostitelji so v prvem polčasu vseskozi nadzorovali tekmece z Obale, v končnici prvega dela pa so si priigrali najvišjo prednost petih golov (14:9). To zalogo v zadetkih so imeli tudi večji del drugega polčasa, v sami končnici pa so malce popustili in gosti so se jim približali na dva gola zaostanka, njihove zmage pa niso mogli ogroziti.

V domači ekipi je Marko Bezjak dosegel šest, Jure Dolenec in Matej Gaber pa po pet golov. V primorski zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki, Sebastjan Skube in Robert Konečnik pa sta prispevala po tri gole. Velenjska zasedba se bo v soboto, 18. maja, v gosteh pomerila s Krškem, koprska pa dan kasneje s Celjem Pivovarno Laško.

Trimo utrdil četrto mesto

Trebanjski rokometaši so dosegli drugo zmago v drugem delu državnega prvenstva in se utrdili na četrtem mestu, Krčani pa so doživeli osmi poraz v elitni skupini. Izbranci domačega stratega Uroša Šerbca so večji del prvega polčasa nadzorovali favorizirane tekmece in tik pred odhodom na veliki odmor povedli z 12:7, a so jih gosti hitro ujeli in znižali na 10:12.

V drugem polčasu je bila rahla pobuda na strani Trebanjcev, ki so najprej izenačili na 18:18, nato pa povedli z 21:19. V razburljivi končnici so znali ubraniti prednost, čeravno so jim Krčani vseskozi grozili in skušali doseči prvo zmago v drugem delu državnega prvenstva. V sami končnici je kazalo, da jim bo uspelo, saj so izenačili na 26:26, zmagoviti gol pa je za Trebanjce dosegel Miha Zarabec.

V zmagoviti ekipi so bili najbolj učinkoviti Jure Sušin, Blaž Rojc in Zarabec, pri poražencih pa Grega Klepej. Vsi so dosegli po pet golov. Krško se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomeril z velenjskim Gorenjem, Trimo pa z mariborskim Branikom. Obe tekmi bosta v soboto, 18. maja.

1. NLB Leasing liga, končnica, 8. kolo:

Skupina od 1. do 6. mesta

Maribor Branik : Celje Pivovarna Laško 29:29 (15:16)
Špelič 9, Šoštarič 6, Svalina 5, Razgor 5, Kleč 4; Žvižej 6 (2), Žuran 5, Toskić 4, Razgor 3

Gorenje Velenje : Cimos Koper 27:25 (16:14)
Bezjak 6, Dolenec 5, Gaber 5, Melić 4 (1); Brumen 7 (1), Skube 3, Konečnik 3

Krško : Trimo Trebnje 26:27 (14:12)
Klepej 5, Cehte 4, Jazbec, Kukavica 4, Ferkulj 4; Sušin 5, Rojc 5, Zarabec 5 (1), Korelec 4











Skupina od 7. do 12. mesta

Istrabenz Plini Izola : Jeruzalem Ormož 24:26 (11:12)

Herz Šmartno : Ribnica Riko hiše 32:34 (16:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.