Šport
17 ogledov

Cimos odpihnil Bolgare

Celje_Cimos_SAD4_main Žurnal24 main
Uspešen rokometni vikend slovenskih ekip v evropskih pokalih so zaključili igralci Cimos Kopra, ki so v 3. kolu pokala challenge bolgarski Spartak iz Varne skupno odpravili s kar 55 zadetki razlike.
Uspešni tudi Mariborčani
Rokometaši mariborskega Branika so v povratni tekmi tretjega kola evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v gosteh premagali češko Karvino s 33:28 (17:12) in se uvrstili v osmino finala. Mariborčani so na prvi tekmi zmagali z 28:22.

Rokometaši koprskega Cimosa so v povratni tekmi tretjega kola evropskega pokala challenge premagali bolgarski Spartak iz Varne z 48:20 (24:11) in se zanesljivo uvrstili v osmino finala, saj so tudi na sobotni prvi tekmi v Kopru slavili s 46:19.

Koprčani so se zanesljivo prebili v osmino finala najmanj prestižnega klubskega tekmovanja na stari celini, oba domača obračuna s tekmeci iz bolgarske Varne, ki šele spoznavajo rokometno abecedo, so prepričljivo dobili in se med 16 ekip prebili z neverjetno razliko v golih +55.

Domači strateg Fredi Radojkovič je na nedeljski tekmi na tribuni pustil Matjaža Brumna, Jureta Dobelška in še nekatere prvokategornike, priložnost pa ponudil mladim igralcem, ki v rokometni igri mačke z mišjo niso imeli nobenih težav z "analfabeti" iz Bolgarije.

Koprčani bodo tekmeca v osmini finala dobili na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Poleg koprske zasedbe se je v osmino finala tega tekmovanja uvrstil tudi ljubljanski Slovan.

Pokal Challenge, 3. kolo, povratno srečanje:

Cimos Koper : Spartak Varna 48:20 (24:11) - napreduje Koper, ki je zmagal že na prvi tekmi s 46:19
Skoko 9, Jovičič 8, Mirković 7; Petkov 8, Nikolov 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.