Šport
28 ogledov

Cimos proti Lemgu ali Aarhusu

Koprski igralec Draško Mrvaljević bo na hladnem v naslednjih treh mesecih. Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa iz Kopra bodo v osmini finale rokometnega pokala EHF igrali proti boljšemu iz obračuna med Lemgom in Aarhusom. Prva tekma 9. ali 10. februarja 2008.

Rokometaši koprskega Cimosa so dobili naslednjega tekmeca v pokalu EHF. Potem ko so v tretjem kolu Koprčani izločili portugalsko Brago, jim je današnji žreb na Dunaju v osmini finala namenil zmagovalca dvoboja med nemškim Lemgom in danskim Aarhusom. Nemška in danska ekipa morata odigrati še povratno tekmo, na Danskem so z golom razlike slavili Nemci.

"Če že nismo dobili Casarana ali skopskega Metalurga, potem je dobro vsaj to, da smo dobili atraktivnega tekmeca, ki bo gotovo tudi magnet za gledalce. Lemgo poznamo dokaj dobro, v njem igrajo pretežno nemški igralci. Njegova igra je hitra, tehtnico na njegovo stran pa poleg drugega nagibajo tudi bogate mednarodne izkušnje," je povedal trener Cimosa Matjaž Tominec, ki kot večina meni, da bo njihov nasprotnik Lemgo. Zaveda se, da je pred njimi praktično nepremostljiva ovira: "Prvo tekmo igramo doma, povratno pa v gosteh. Želimo si pokazati dobri predstavi, napraviti senzacijo in izločiti Lemgo, ki spada v vrha svetovnega rokometa, pa bo zelo zelo težko."

V tujih klubih bodo v pokalu EHF zaigrali še trije slovenski rokometaši. Ivančič bo s Casaranom igral proti ekipi Portovik Južni, Natkov Chambery čaka obračun z moštvom Vive Kielce, Lapajne pa z Aragonom proti Dunaferrju. V Pokalu pokalnih zmagovalcev Slovenija nima kluba. Za Valladolid igra Lorger, katerega čaka dvoboj z Tatran Prešovim.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu 9. in 10. februarja, povratne pa 16. in 17. februarja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.