Šport
17 ogledov

Cimos prvak pokala challenge

Slavje v Kopru se je začelo po zadnjem sodnikovem žvižgu. (Foto: Barbara Milavec Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa iz Kopra so novi zmagovalci evropskega pokala challenge. Z 31:27 so na povratni tekmi premagali portugalsko Benfico. "Še ena lovorika v naši vitrini, ki smo jo zasluženo osvojili."

Po odličnem prvem polčasu, ki so ga Koprčani dobili s 17:11, je v drugem sledil manjši padec in v 58. minuti tekme so se gostje iz Lizbone približali na vsega dva gola zaostanka (27:29). Domači so se na krilih domačih navijačev rešili pritiska gostov in se na koncu v Bonifiki veselili zlatih kolajn okoli vratu. Desno krilo Matjaž Brumen je za nacionalno televizijo po velikem uspehu Koprčanov povedal: ''Zasluženo smo slavili, celo leto smo odigrali suvereno in na zadnji tekmi prikazali odlično predstavo. Škoda, da je prišlo do padca v drugem polčasu.'' Brumen ni pozabil pohvaliti zvestih koprskih navijačev. "Veliko lažje je igrati pred takšno publiko, na koncu pa smo ji to vrnili z zmago.''

Koprski Cimos je poskrbel za peto zmagoslavje slovenske ekipe v evropskih klubskih tekmovanjih. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili ligo prvakov v sezoni 2003/04, rokometašice Krima so dvakrat slavile v ligi prvakinj v sezonah 2000/01 in 2002/03, rokometašice Olimpije pa so osvojile pokal EHF v sezoni 1996/97.

Koprčani so začeli dokaj medlo, Portugalci so na račun dokaj velikega števila tehničnih napak vseskozi držali korak z gostitelji, ki so prvič z dvema goloma prednosti povedli v 11. minuti (6:4). Gostitelji so v nadaljevanju malo bolj odločno pohodili stopalko za plin, predvsem v obrambi, kjer gosti niso imeli ustreznih odgovorov na njihovo postavitev 6-0. Ostrejša obramba se jim je hitro obrestovala, v 13. minuti so povedli z 9:5. Gostitelji so pravi ritem ujeli v končnici polčasa, ko so v 29. minuti povedli s 16:10, na veliki odmor odšli z izidom 17:11, za goste iz Lizbone pa je bila oteževalna okoliščina, da se je v prvih tridesetih minutah med strelce vpisalo kar osem domačih rokometašev.

Ti so v drugem polčasu navkljub velikanskim nihanjem vseskozi rezultatsko nadzorovali goste. Najvišjo prednost so si priigrali v 41. in 46. minuti (22:15 in 25:18), nato pa se začeli prehitro veseliti, kar so gosti izkoristili in se jim v 54. minuti približali na dva gola zaostanka (26:28). V sami končnici so gostitelji le zaigrali bolj odgovorno, po zadetku Jureta Dobelška v 59. minuti za vodstvo s 30:27 pa se je okoli 2500 gledalcev v dvorani Bonifika lahko povsem sprostilo in z ovacijami pozdravilo prvo koprsko zmagoslavje na mednarodni rokometni sceni in drugo v tej sezoni. Prvo so Koprčani osvojili na zaključnem turnirju za slovenski pokal v začetku aprila v Celju.

Izjave po srečanju:

Fredi Radojkovič, trener Cimos Kopra:

"Zaslužena fešta, še ena lovorika v naši vitrini, ki smo jo zasluženo osvojili. Pričakovali smo težko tekmo, Benfica se ni predala niti v trenutkih, ko je zaostajala s sedmimi goli. V končnici je izkoristila naš padec v igri, a smo v zadnjih petih minutah z dobro obrambo in nekoliko bolj racionalno igro v napadu vendarle tekmo pripeljali do končne zmage."

Sebastjan Skube, igralec Cimos Kopra:

"Na začetku ni kazalo, da bo težka tekma. Telesno smo precej iztrošeni, zaradi tega smo v končnici pošteno padli. Na koncu so se nam Portugalci povsem približali, a zaradi naše boljše in izkušenejše ekipe smo na koncu vendarle tekmo varno pripeljali do konca."

Jure Vran, igralec Cimos Kopra:

"Tekmo smo začeli zelo dobro, zbrano in odgovorno. Zalomilo se nam je v drugi polovici tekme, ko nam je malce padla koncentracija, Benfica pa je ekipa, ki se ne bo predala kar tako. Na koncu smo se malce mučili, a menim, da smo zasluženo osvojili pokal challenge."

Jose Silva, trener Benfice:
"Svojo priložnost za morebitno zmagoslavje smo zapravili na prvi tekmi v Lizboni, kjer si nismo priigrali nobene prednosti. Tukaj je bilo težko zmagati, za nameček pa smo na tekmi zapravili preveč zrelih metov. Koprska ekipa je zasluženo zmagala in se ji zahvaljujem za pošten boj na obeh finalnih tekmah."

Pokal challenge, finale, povratna tekma:


Cimos Koper : Benfica 31:27 (17:11)
Krivokapić 6, Dobelšek in Brumen 5; Carneiro 10, Tavares 6

Prva tekma na Portugalskem se je končala z neodločenim izidom 27:27.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.