Šport
19 ogledov

Cimos spet z Rusi, tokrat (skoraj) popoln

zoran jovičič cimos koper Barbara Milavec
Rokometaši koprskega Cimosa so pred dobrim tednom z zmagoslavjem v Sankt Peterburgu naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala evropske Lige prvakov. V soboto, 26. novembra, bodo znova gostili ruske podprvake, njun "povratni" dvoboj šestega kola skupine C pa se bo v dvorani Bonifika začel ob 17. uri.

Slovenski prvak je v nedavnem obračunu v mestu tisočerih mostov čez reko Nevo dosegel tretjo zmago v najbolj elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po petih odigranih tekmah v skupini C najbolje kaže nemškemu HSV, ki je osvojil vseh možnih deset točk. Makedonski Metalurg iz Skopja jih je zbral sedem, Cimos šest, poljska Wisla štiri, Sankt Peterburg tri, romunska Constanta pa je brez točk. V osmino finala se uvrstijo štiri najboljše ekipe iz skupine.

Izbranci koprskega stratega Fredija Radojkoviča so v generalki premagali mariborski Branik, v soboto pa jih čaka veliko težji dvoboj. Rusi jim na prvi medsebojni tekmi v zastareli dvorani Jubilejnij resda niso bili enakovredni v nobenem rokometnem elementu, slovenski državni in pokalni prvaki pa bodo kljub temu sobotni obračun v domačem rokometnem hramu začeli odločno in brez kančka podcenjevanja.

"Zmaga bi nam pomenila veliko, z njo bi si praktično že zagotovili napredovanje v nadaljnje tekmovanje, kar je bil tudi naš primaren cilj," je dejal Radojkovič in dodal: "Zavedamo se, da nas v soboto čaka izjemno težka tekma. Na prvem medsebojnem obračunu v Sankt Peterburgu se je tekma prelomila v zadnji četrtini. Rusi bodo vsekakor poskušali presenetiti in v Kopru popraviti vtis s prve tekme. Sankt Peterburg ima še vedno možnosti za napredovanje, a mi igramo doma in naš cilj sta dve točki."

Ekipa z Obale bo v soboto nastopila praktično v polni zasedbi. V ekipo se vračata krilni igralec Jure Dobelšek in vratar Gorazd Škof, na bolniškem dopustu je zgolj krožni napadalec Matjaž Mlakar. Pravico na slovensko-ruskem klubskem obračunu bo delil švedski sodniški par Patrick Hakansson-Maths Nilsson, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

Na veliko mednarodno sceno bosta stopila tudi Gorenje Velenje in Maribor Branik. Velenjska zasedba bo v prvi tekmi tretjega kola pokala EHF v soboto na domačem igrišču gostila Valladolid, trenutno četrtouvrščeno ekipo v močnem španskem prvenstvu, kjer so pred njim le Barcelona, Atletico Madrid in Reale Ademar Leon. Mariborska zasedba bo v tretjem kolu pokala challenge v nedeljo na domačem igrišču gostila srbski Radnički iz Kragujevca, Celje Pivovarna Laško pa bo obe tekmi tretjega kola pokala pokalnih zmagovalcev z estonsko Kehro igral konec prihodnjega tedna v Zlatorogu.

Liga prvakov, 6. kolo, skupina C:

Sobota ob 17.00:
Cimos Koper – Sankt Peterburg

Pokal EHF, 3. kolo:

Sobota ob 19.00:
Gorenje Velenje – Valladolid

Pokal challenge, 3. kolo:

Nedelja ob 18.00:
Maribor Branik – Radnički Kragujevac

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.