Šport
23 ogledov

Cimos tretjič pokalni prvak

Rapotec je tokrat dosegel le en zadetek, a Cimos je osvojil naslov pokalnega prv Barbara Milavec
Rokometaši koprskega Cimosa so osvojili prvo mesto na zaključnem turnirju za pokal Pivovarne Union, potem ko so v nedeljski finalni tekmi v Celju premagali Gorenje Velenje z 22:20 (10:7).

Koprčani so tretjič osvojili slovenski pokal, pred tem so zmagali v letih 2008 in 2009. Veliki finale slovenskega pokala se je končal z zmagoslavjem koprske zasedbe. Ta je v zadnjem mesecu izjemno vroča, na domači in mednarodni sceni ji gre kot po maslu. V domačem prvenstvu je v končnici nadoknadila velik zaostanek za Velenjčani in se jim približala na vsega točko zaostanka, v evropskem pokalu challenge pa se je uvrstila v polfinale. Koprska zasedba je v celjskem rokometnem hramu tretjič slavila v slovenskem pokalu, pred tem je bila najboljša v sezonah 2007/08 in 2008/09.

Srbski reprezentančni vratar Darko Stanić je bil osrednja osebnost tokratnega obračuna, saj je dobesedno zaklenil svoja vrata in v prvem polčasu zbral kar 13 od svojih skupno 19 obramb, v rokometnem žargonu bi rekli, da se mu je "strgalo". Ob tem so "prestrašeni" Velenjčani sprožili še številne strele mimo njegovih vrat in se med sedmo in 25. minuto sploh niso vpisali med strelce.

Stanićeve vratarske bravure so njegovi soigralci v polju spretno izkoristili, v 25. minuti so si priigrali šest golov prednosti (9:3), v sami končnici pa popustili in tekmecem dovolili, da so se približali na tri gole zaostanka (10:7).

Koprčani so v drugi polovici tekme s pridom uveljavili daljšo klop in večjo izbiro kakovostnih igralcev, za svežino v igri in visok ritem je poskrbel tudi trener Fredi Radojkovič, ki je neprestano "rotiral" svoje varovance. Ti so v 39. minuti po golu Milorada Krivokapića znova povedli za šest (15:9) in tekmece vseskozi imeli pod nazorom.

Velenjski strateg Branko Tamše je v 46. minuti - pri zaostanku z 12:18 - zahteval minuto odmora, z nekaterimi korekcijami v sistemu igre pa so njegovi varovanci zaigrali veliko bolj učinkovito in v 52. minuti znižali na 17:19. Koprčani so bili v teh minutah povsem izgubljeni, v še večje težave so zabredli v 58. minuti, ko je Rok Golčar znižal na 20:21. V izjemno dramatični končnici so Koprčani vendarle zmogli toliko moči in znanja, da so tekmo pripeljali do srečnega konca in tretjega zmagoslavja v pokalnem tekmovanju.

Pri zmagovalcih se je poleg vratarja Stanića izkazal tudi Uroš Elezović z desetimi goli, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit Nikola Manojlović s petimi zadetki.

Finale pokala v Celju:

Cimos : Gorenje 22:20 (10:7)
Elezović 10, Krivokapić 5, Bombač 4; Manojlović 5, Miklavčič 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.