Šport
14 ogledov

Cimos upa na presenečenje proti Hamburgu

Cimos Koper 2011 Barbara Milavec
Cimos Koper v 4. kolu Lige prvakov čaka nemški HSV iz Hamburga, ki spada med najmočnejše ekipe v Evropi. Primorci si želijo pred svojimi gledalci presenetiti in vpisati tretjo letošnjo zmago.

V nedeljo se na Obali obeta pravi rokometni praznik. Koprski Cimos bo v okviru četrtega kola evropske Lige prvakov (skupina C) gostil nemški HSV iz Hamburga, obračun slovenskih in nemških prvakov pa se bo v dvorani Bonifika pričel ob 19. uri.

Koprska zasedba, ki je v dosedanjih treh tekmah premagala poljsko Wislo iz Plocka in romunsko Constanto ter izgubila z makedonskim Metalurgom iz Skopja, bo gostila eno najboljših moštev na svetu. HSV je v minuli sezoni slavil v izjemno močnem nemškem prvenstvu, na vrhu pa je zamenjal "serijskega nemškega prvaka" iz Kiela.

Na dosedanjih treh tekmah v Ligi prvakov je HSV prepričljivo ugnal ruski Sankt Peterburg, Constanto in Metalurg. V nemškem prvenstvu je po devetih kolih (ob sedmih zmagah in dveh porazih) na drugem mestu, za vodilnim Kielom, ki ima stoodstotni izkupiček, pa zaostaja štiri točke. V domači generalki pred tekmo v Kopru je v gosteh ugnal Hannover s 37:34.

V slovenskem taboru imajo pred gostovanjem atraktivnega tekmeca obilo kadrovskih težav. V ekipo se vrača krožni napadalec Bojan Skoko, na nedeljski tekmi zagotovo ne bosta nastopila vratar Gorazd Škof in Robi Konečnik, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop rekonvalescenta Sebastjana Skubeta. Nekaj težav s kolenom ima tudi Uroš Rapotec.

"Zaradi zgoščenega urnika tekem in peklenskega ritma smo vedeli, da bomo imeli težave s poškodbami, nismo pa pričakovali, da jih bo tako veliko," je uvodoma dejal trener koprskega moštva Fredi Radojkovič in dodal: "V Bonifiko prihaja HSV, ki je absolutni favorit. Že pred začetkom Lige prvakov smo večkrat dejali, da je zasedba iz Hamburga ekipa, ki v naši skupini odstopa po kakovosti in proračunu. Ne glede na naše težave s poškodbami bomo poskušali narediti vse, da se jim enakovredno zoperstavimo. Igramo na domačem igrišču, verjamem, da bo tudi dvorana polna. Če HSV ne bo stoodstoten, ga bomo ob pomoči naših bučnih gledalcev poskušali presenetiti."

Za nemško ekipo, ki jo vodi Šved Per Carlen, igrajo sami velemojstri rokometne igre. Nemci Pascal Hens, Johannes Bitter in Michael Kraus, Francoza Bertrand in Guillaume Gille, Hrvati Igor Vori, Blaženko Lacković in Domagoj Duvnjak, Danec Hans Lindberg, Šved Oscar Carlen, Poljak Marcin Lijewski so imena, ki jih spoštuje rokometni svet, pred kratkim pa so se Nemci okrepili tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Renatom Vugrincem.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bosta delila Slovaka Michal Badura in Jaroslav Ondogrecula, delegat pa bo Islandec Gunnar Gunnarsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.