Šport
22 ogledov

Cimos v četrtfinalu z Atleticom iz Madrida

Bombač Cimos Koper Saša Despot
Koprski Cimos se bo v četrtfinalu elitne Lige prvakov pomeril proti Atleticu iz Madrida. Celjane v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev čaka Gummersbach.

Rokometaši koprskega Cimosa se bodo v četrtfinalu evropske Lige prvakov pomerili s španskim Atleticom iz Madrida. Prva tekma bo med 18. in 22. aprilom v Kopru, povratna pa med 25. in 29. aprilom v Madridu. Drugi četrtfinalni pari lige prvakov so: Koebenhavn - Barcelona, Reale Ademar Leon - Füchse Berlin in Croatia Osiguranje Zagreb - Kiel.

Koprski rokometaši so se v velikem slogu uvrstili med osem najboljših ekip v Ligi prvakov. V prvem delu tekmovanja so v svoji skupini zasedli drugo mesto, pred njim je bil le nemški HSV iz Hamburga, v osmini finala pa so izločili favorizirano poljsko zasedbo Vive Targi Kielce.

"V prvem jakostnem bobnu so bile same imenitne zasedbe, po dveh žrebanjih, ko sta v bobnu ostala Kiel in Atletico Madrid, pa smo si bolj želeli špansko zasedbo," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Z Atleticom smo se že pomerili na turnirju v nemškem Magdeburgu. Gre za vrhunsko moštvo in je favorit našega medsebojnega četrtfinalnega obračuna. Mi bomo naredili vse, kar je v naših močeh in ..... sanjajmo."

Zasedba s Pirenejskega polotoka je v prvem delu Lige prvakov osvojila prvo mesto v skupini B, na desetih tekmah pa je zbrala 16 točk, potem ko je sedemkrat zmagala, dvakrat igrala neodločeno in enkrat izgubila. V tej skupini so nastopali tudi madžarski Veszprem, poljski Vive Targi Kielce, nemški Füchse Berlin, ruski Čehovski medvedi in danski Bjerringbro-Silkeborg. V osmini finala lige prvakov je izločila švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen. Na prvi tekmi v gosteh je zanesljivo zmagala s 36:27, na povratni domači tekmi pa malce senzacionalno izgubila s 26:30.

Celjski rokometaši so današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobili polfinalnega tekmeca v pokalu pokalnih zmagovalcev. Letošnji slovenski pokalni prvak iz Podčetrtka se bo pomeril z nemškim Gummersbachom. Prva tekma bo 21. ali 22. aprila v Celju, povratna pa 28. ali 29. aprila v Gummersbachu.

"Pred polfinalnim žrebom nismo imeli posebnih želja, saj so vse tri ekipe zelo kakovostne. Moja tiha želja je bila le, da prvo tekmo igramo na domačem igrišču, kar se mi je tudi uresničilo. Gummersbach je naš stari znanec, Celje se je z njim že pomeril v Ligi prvakov. To je moj nekdanji klub, ki ga spremljam v nemški ligi. Gre za močno in kakovostno ekipo, obe medsebojni tekmi bosta neizprosni. Upam, da bo naša dvorana polna in bomo imeli bučno podporo," je polfinalni žreb v pokalu pokalnih zmagovalcev komentiral športni direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.

Žreb rokometnih evropskih pokalov:

Liga prvakov (četrtfinale):
Cimos Koper - Atletico Madrid
Koebenhavn - Barcelona
Reale Ademar Leon - Füchse Berlin
Croatia Osiguranje Zagreb - Kiel

Pokal pokalnih zmagovalcev:

Flensburg-Handewitt – Aragon
Celje Pivovarna Laško – Gummersbach

Pokal EHF:
Rhein-Neckar Löwen – Göppingen
Magdeburg – Dünkirchen

Pokal challenge:
Maccabi Tel Aviv – Diomidis Argos
Sporting Lizbona – Wacker Thun

Prve polfinalne tekme bodo 21. in 22., povratne pa 28. in 29. aprila.

Komentarjev 2
  • 1111 13:04 27.marec 2012.

    ...sej sploh ni več šport, noben šport...

  • vladek 12:21 27.marec 2012.

    Čista kuhnja.Nositelji so narejeni zato,da v četrtfinalu igrajo Nemci in Španci