Šport
15 ogledov

Cimos v pričakovanju Metalurga

Rokometaši koprskega Cimosa niso imeli večjih težav. Žurnal24 main
Rokometaši Cimos Kopra bodo v soboto odigrali povratno tekmo četrtfinala pokala EHF proti makedonskemu Metalurgu. Primorci bodo lovili tri gole zaostanka s prvega dvoboja.

Rokometaši koprskega Cimosa so na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF v gosteh izgubili z makedonskim Metalurgom iz Skopja s 24:27 (12:10), aktiven izid pa jim pred sobotnim obračunom na domačem igrišču, ki se bo v dvorani Bonifika začel ob 18.30, vliva veliko upanja za uvrstitev v polfinale tega evropskega tekmovanja.

 
 

Glede na prikazano na prvem obračunu bi se morali uvrstiti v polfinale.

Matjaž Tominec

 
Za slovensko ekipo so bila pred slabim tednom dni usodna številna nihanja, predvsem v drugem polčasu, v nasprotnem primeru bi se iz Skopja vrnila še z ugodnejšim izhodiščem. Pred sobotno tekmo se izbranci nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca bolj ubadajo sami s seboj, manj pa z igro neugodnih tekmecev, ki bodo v koprski Bonifiki nastopili brez izjemno nevarnega in nekdanjega igralca Izole Ivana Šmigića, ki je na prvi tekmi prejel rdeč karton.


Varovanci Matjaža Tominca bodo lovili tri gole zaostanka. © Barbara Milavec

 
"Glede na prikazano na prvem obračunu bi se morali uvrstiti v polfinale. Na skopski tekmi je bil sodniški kriterij malce prirejen gostiteljem, v celoti gledano pa menim, da smo kakovostnejši od Makedoncev. Seveda, če prikažemo igro, ki nas je krasila na dosedanjih mednarodnih tekmah," pravi pred sobotnim obračunom vratar Enid Tahirovič . Pravico na slovensko-makedonskem obračunu bosta delila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis , delegat pa bo Hrvat Željko Krajc .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.