Šport
12 ogledov

Cimos v Romunijo brez Skubeta in Skoka

Sebastian Skube Anže Petkovšek
Poraz proti makedonskemu Metalurgu iz Skopja in zmaga nad poljsko Wislo iz Plocka je izkupiček koprskega Cimosa po dveh tekmah v rokometni Ligi prvakov. Izbrance Fredija Radojkoviča že v četrtek ob 19. uri čaka nova preizkušnja na veliki mednarodni sceni, na nasprotni strani pa jim bodo v mestu Buzau stali tekmeci iz romunske Constante.

Prvo gostovanje v Constanti, ki je približno 90 kilometrov severovzhodno od Bukarešte, koprskim rokometašem ni ostalo v najlepšem spominu. Takrat so imeli proti Steaui niti igre v svojih rokah do zadnjih trenutkov tekme, v sami končnici pa so zapravili priložnost za zmago. Klub iz Bukarešte je nato – v okviru Lige prvakov v sezoni 2008/09 – slavil tudi na Obali. Koprski rokometaši so nazadnje v Romuniji igrali aprila letos, na povratni polfinalni tekmi v evropskem pokalu challenge so proti Stinti klonili s 25:30. A poraz ni ogrozil njihovega napredovanja v finale, kjer so nato premagali še portugalsko Benfico.

Cimos Koper se po treh letih znova vrača v Buzau, tokratni nasprotnik pa bo Constanta, ki je v uvodnih dveh tekmah Lige prvakov klonila proti Wisli z 29:30 in nemškemu Hamburgu s 26:34. Samozavest slovenskih prvakov je po zmagi proti ekipi iz Plocka na visoki ravni, predvsem zaradi dobre igre v obrambi, slaba novica pa je, da v Romunijo potujejo brez krožnega napadalca Bojana Skoka in zunanjega igralca Sebastjana Skubeta, ki sta poškodovana.

"Constanta je dokazala, da je zelo dobra ekipa. Wisla iz Plocka je šele v sklepnih minutah domače tekme zlomila odpor romunske ekipe. Pred nami je težka preizkušnja, a dali bomo vse od sebe. Upamo, da se bomo iz Romunije vrnili z dvema novima točkama," je pred gostovanjem v Romuniji dejal krožni napadalec in občasni slovenski reprezentant Uroš Bundalo, medtem ko je njegov krilni soigralec Robert Konečnik dodal: "V Romuniji se obeta hud in negotov boj. Constanta ima v svojih vrstah nekaj zelo dobrih posameznikov, mi pa v Buzau potujemo brez Skoka in Skubeta. Upam, da bomo v kratkem kompletni, v tako hudem tekmovalnem ritmu na domačem in mednarodnem prizorišču potrebujemo čim več igralcev."

Pravico na romunsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

Liga prvakov, 3. kolo:

Četrtek ob 19.00:
Constanta – Cimos Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.