Šport
20 ogledov

Cimos v Romunijo s plus 7

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Koprski Cimos je v prvi polfinalni tekmi evropskega pokala challenge na domačem igrišču premagal romunsko ekipo Stiinta Bacau s 34:27 (16:11). Z osmimi goli je bil najbolj učinkovit Bojan Skoko.

Vodilna ekipa v slovenskem državnem prvenstvu je naredila velik korak k uvrstitvi v finale pokala challenge. Na revanšo v mesto na romunsko-moldavski meji odhaja s sedmimi goli prednosti, glede na prikazano na prvi tekmi pa ji odločilna dvoboja v tem evropskem tekmovanju, kjer jo čaka boljši iz obračuna med portugalsko Benfico in srbskim Partizanom - tudi po povratnem obračunu čez sedem dni s trenutno sedmouvrščeno zasedbo v romunskem prvenstvu - praktično ne more uiti.

Prvi slovensko-romunski klubski obračun v koprski Bonifiki, ki je v zadnjem obdobju prizorišče spektakularnih tekem na domačem prizorišču, je navkljub povprečni predstavi domače zasedbe pokazal velik kakovosten prepad med moštvoma. Začetek tekme resda ni bil po okusu domače rezervne postave, ki je prejela dva poceni gola iz nasprotnih napadov in v drugi minuti zaostala z 0:2, a le tri minute kasneje je krožni napadalec Bojan Skoko gostitelje popeljal do prvega vodstva na tekmi s 3:2. Romunsko čast je uvodoma reševalo levo krilo Florin Dospinescu, ki je dosegel vse gole za Stiinto, šele v deseti minuti se je romunski strelski seznam razširil še na eno ime.

Na drugi strani je bil domači seznam strelcev bolj enakovredno porazdeljen, v drugi polovici prvega polčasa, ko je domači strateg Fredi Radojkovič začel postopoma uvajati v igro sveže moči, pa je koprska prednost začela naraščati. V 14. minuti je znašala le dva gola (8:6), deset minut kasneje šest (15:9), ob bolj zbrani igri v napadu pa bi bila prednost lahko še višja. Romuni, ki so imeli v prvem polčasu gromozanske preglavice na postavljeno obrambno igro gostiteljev, so se v začetku drugega presenetljivo dobro upirali nemotiviranim gostiteljem. V uvodu so naredili delni izid 4:0 in znižali na 14:16, v 35. minuti pa ostali brez svojega najboljšega moža Dospinescuja, ki je po tretji izključitvi prejel rdeč karton.

Koprčani so v 38. minuti imeli le dva gola prednosti (20:18), v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali veliko bolj odgovorno in si začeli nabirati zalogo v zadetkih. Po treh zaporednih golih Uroša Rapotca je koprska zasedba v 44. minuti povedla za sedem (24:17), festival tehničnih napak pa je botroval temu, da v Romunijo ne bo odšla še z višjo prednostjo. V koprski zasedbi so bili najbolj učinkoviti Bojan Skoko z osmimi goli, Matjaž Brumen, Sebastjan Skube in Uroš Rapotec pa so dosegli po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.