Šport
14 ogledov

Čistka v Olimpiji

Ryan Jardine skupaj s Kennyjem Corupom odhaja iz Ljubljane. Žurnal24 main
Tabor hokejistov ZM Olimpije sta zapustila Ryan Jardine in Kenny Corupe. Ker kanadska napadalca nista zadovoljila pričakovanj vodstva, je klub z njima prekinil pogodbo. Drugi tujci (za zdaj) ostajajo.
 
 

Računamo na prihod še enega tujca, ostali pa zaenkrat ostajajo.

Matjaž Sekelj

 
To, kar je v ponedeljkovem intervjuju za Žurnal24 napovedal novi trener ZM Olimpije Mike Posma , se je tudi zgodilo. "Če želimo biti boljši, bo moralo priti do ene ali dveh sprememb," je dejal takrat, zdaj pa so iz ljubljanskega moštva sporočili, da so prekinili pogodbo z napadalcema Ryanom Jardinom in Kennyjem Corupom . Pred začetkom sezone so prihod 27-letnih napadalcev v Olimpiji pozdravili z visokimi pričakovanji. Jardine se je lahko pohvalil z izkušnjami iz NHL, v sezoni 2001/2002 je namreč zaigral tudi za Florido , pred prihodom v Ljubljano pa je branil barve švedskega prvoligaša More .

Še več optimizma je med novince v ligi Ebel prinesel Corupe . Pod Rožnik je prišel z naslovom italijanskega državnega prvaka in lovoriko najkoristnejšega igralca italijanskega prvenstva (25 golov, 39 podaj). Italijane je očitno prepričal tudi po kratki slovenski avanturi, saj naj bi ga v svoje vrste že vabil prvoligaš iz Bolzana. "Upamo, da bosta v Bolzano odšla v paketu, saj Olimpija s tem ne bi nič izgubila," je povedal direktor ljubljanskega kluba Matjaž Sekelj .

Vratar Alex Westlund je bržkone najboljša tuja okrepitve Olimpije v tej sezoni. © SPS

 
V avstrijskem prvenstvu pa nista prepričala. Corupe je na 28 tekmah zbral 15 točk (sedem golov), Jardine pa še dve manj (pet golov). Zadnji je bil veliko bolj dejaven pri zbiranju kazenskih minut (65 kazenskih minut ga uvršča med "najboljšo" deseterico). Vodstvo kluba se je tako odločilo prekiniti pogodbo z njima, saj nista zadovoljila njihovih pričakovanj. "Računamo na prihod še enega tujca, ostali pa zaenkrat ostajajo," je še dejal Sekelj.

V moštvu tako (še) ostajajo vsi preostali tujci: Alex Westlund, Kevin Mitchell, Jeremiah McCarthy, Ralph Intranuovo, Brendan Yarema in Brian Felsner, Finec Pasi Petrilainen pa je še vedno na preizkušnji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.