Šport
13 ogledov

Ciudad premagal Barcelono, Kiel pa Nordhorn

Zorman Real SAD Žurnal24 main
Počitek pred finalom Lige prvakov? Španci in Nemci bi le odmahnili z roko. Oboji so sinoči igrali prvenstveno kolo, v nedeljo jih čaka ena od najpomembnejših tekem sezone.
 
 

Strokovnjaki pravijo, da se bosta v finalu pomerili dve najboljši ekipi na svetu. Španska ekipa je polna igralcev, ki so posamično izjemno kakovostni.

Zvonimir Serdarušić

 
Ciudad Real je v 29. kolu prvenstva tri četrtine tekme zaostajal za slavnim katalonskim tekmecem, v zadnjih 15 minutah pa pokazal mojstrstvo svoje ekipe in si z zmago 29:25 tudi teoretično že zagotovil naslov španskega prvaka. Uroš Zorman v intervjuju za naš spletni portal zurnal24.si ni kar tako dejal, da do srede s soigralci razmišljajo le o Barceloni .


Sergej Rutenka je očitno dobro pripravljen. © Action Images

 
Finalisti Lige prvakov so se očitno zelo dobro pripravili na nasprotnika in ga uspeli spraviti na kolena. Najboljši strelec zmagovalcev je bil Olafur Stafansson , ki je dosegel šest golov, prav takšen strelski delež pa je prispeval tudi najučinkovitejši igralec Barcelone Jesper Noddesbo . Za nove španske prvake je zaigral tudi kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman, ki pa se ob enem zgrešenem poskusu ni vpisal med strelce. Uspešnejši je bil Sergej Rutenka , ki je iz šestih poskusov zabil štiri gole. Med junake Ciudad Realove zmage lahko zagotovo prištejemo tudi vratarja Arpada Šterbika , ki je nanizal kar 22 obramb. Med drugim je zaustavil tudi tri Barcelonine poskuse s sedmih metrov.


Vid Kavtičnik je vedno med najboljšimi igralci Kiela. © Žurnal24

 
Kiel deluje bolj prepričljivo
Še bolj prepričljivo od svojih španskih kolegov iz Ciudad Reala pa so slavili igralci Kiela . Ti so se v 32. kolu Bundeslige doma pomerili z Nordhornom , petouvrščeno ekipo na prvenstveni razpredelnici. Zebre so vodile vso tekmo, le v 35. minuti je gostom z golom Memelunda Erlenda uspelo izenačiti. Očitno je to dodobra podžgalo rokometaše Kiela, ki so nato ob učinkoviti igri Karabatića , Kleina ter tudi Kavtičnika do 50. minute naredili delni rezultat 10:2. S prednostjo osmih zadetkov pa se niso zadovoljili, ampak nasprotniku še malo napolnili mrežo. Končni rezultat je bil 34:24.

K zmagi svoje ekipe je Karabatić prispeval šest zadetkov, prav tako Klein, Kavtičnik pa je zadel petkrat, od tega enkrat s sedmih metrov. Trener Zvonimir Serdarušić je po tekmi povedal: "V drugem polčasu smo imeli krizo, ko je Nordhorn kaznoval naše napake in pokazal, kako nevaren je. Nato smo začeli igrati bolj potrpežljivo v napadu in energično v obrambi." O nedeljskem dvoboju s Ciudad Realom pa je dodal: "Strokovnjaki pravijo, da se bosta v finalu pomerili dve najboljši ekipi na svetu. Španska ekipa je polna igralcev, ki so posamično izjemno kakovostni. Vendar pa smo mi evropski prvaki in bomo poskušali igrati svojo igro." Povedano drugače: Nemci bodo poskušali nasprotnika ujeti v zanko na hitrosti temelječe igre. Bomo videli, ali jim bo uspelo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.