Šport
8 ogledov

Clijstersova drugič oz. tretjič zapovrstjo

1/17
Žurnal24 main
Belgijska teniška igralka Kim Clijsters ostaja kraljica odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Zvonarjova je padla s 6:2 in 6:1.

Finale je bil povsem neizenačen. Medtem ko je favorizirani Belgijki uspevalo prav vse, kar si je zamislila, je imela njena ruska tekmica veliko težav. Vse skupaj je tako trajalo le 59 minut. Dva brejka Clijstersove že v prvem nizu in 13 neizsiljenih napak Rusinje ter dve dvojni napaki so bili znak, da bo igra v finalu precej enosmerna. Za nameček je Rusinja še izgubila živce, ko je z loparjem zamahnila po tleh in ga zlomila, zaradi česar je tudi dobila sodniški opomin. Zvonarjova je tako še v drugem letošnjem finalu na turnirjih velike četverice ostala praznih rok, saj je izgubila tudi v Wimbledonu.

"Vedno se veselim, ko se vrnem na to igrišče. Še posebej, ker gre za grand slam in takšno tekmovanje te prisili, da daš vedno vse od sebe. Vem, da sem sposobna premagati najboljše, če igram pravi tenis," je po dvoboju dejala zmagovalka.

Tako kot lani je Clijstersovo ob osrednjem igrišču Arthurja Asha spremljala hčerka Jada, ki ima zdaj že dve leti in pol. In podobno kot lani je tudi zdaj belgijska dobila ček, na katerem je bilo največ številk. Zmagovalki so namenili 1,7 milijona dolarjev, še dodatnega pol milijona pa je zaslužila za zmago v posebnem seštevku turnirjev na trdi podlagi.

V sobotnem finalu zadnjega turnirja za grand slam v letošnjem letu je druga nosilka s 6:2 in 6:1 v pičli uri odpravila sedmo nosilko Rusinjo Vero Zvonarjovo. Clijstersova je tako ponovila lanski uspeh, skupno pa je letošnja lovorika že njena tretja newyorška po letu 2005.

Clijstersova se ponaša tudi z nizom 21 zaporednih zmag na igriščih Flushing Meadowsa. Po zmagi 2005 namreč na naslednjih treh tekmovanjih ni nastopila, nato pa je lani in letos spet prišla do končnih zmag.

Odprto prvenstvo ZDA, finale (Ž):

Kim Clijsters (BEL, 2) : Vera Zvonarjova (RUS, 7) 6:2, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.