Šport
11 ogledov

Clijstersova odpovedala OP ZDA

Kim Clijsters Žurnal24 main
Poškodba trebušne mišice je Belgijki Kim Clijsters preprečila nastop na OP ZDA. "Seveda sem zelo razočarana, še zlasti ker so za menoj zelo zahtevne poletne priprave in sem po poškodbah znova začutila, da se vračam v formo," je dejala Kim.

Belgijska teniška zvezdnica Kim Clijsters je zaradi poškodbe odpovedala nastop na zadnjem letošnjem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu (OP) ZDA. Nekdanja številka ena ženskega tenisa Clijstersova tako ne bo branila krone. Na OP ZDA je zmagala leta 2009 in nato še 2010, prvi naslov na tem turnirju pa je vpisala leta 2005.

"Žal ne bom mogla braniti naslova zmagovalke OP ZDA zaradi natrgane trebušne mišice. Dva tedna rehabilitacije očitno nista bila dovolj, da bi lahko pozdravila to poškodbo. Seveda sem zelo razočarana, še zlasti ker so za menoj zelo zahtevne poletne priprave in sem po poškodbah znova začutila, da se vračam v formo," je sporočila 28-letna teniška igralka, ki je letos svojo četrto krono na turnirjih za grand slam vpisala na OP Avstralije.

Trenutno tretja igralka na svetovni jakostni lestvici WTA je imela letos veliko smole s poškodbami. Clijstersova si je aprila med plesom na bratrančevi poroki poškodovala gleženj, tako da večji del sezone ni bila najbolje pripravljena. Na prvem turnirju za veliki slam v Parizu je izpadla že v drugem kolu. Zaradi obnovljene poškodbe gležnja je nato odpovedala Wimbledon, na turnirju WTA v Torontu pa je izpadla že v drugem kolu, potem ko je v drugem nizu po vodstvu Kitajke Zheng Jie s 3:6, 2:1 dvoboj predala zaradi poškodbe trebušne mišice. Prav ta jo je zdaj stala tudi nastopa na OP ZDA, ki se bo začel konec meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.