Šport
12 ogledov

Coe napovedal oster boj proti dopingu

Sebastian Coe se bo boril proti dopingu. Getty Images
Nekdanji uspešni britanski atlet Sebastian Coe, zdaj pa predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih iger v Londonu 2012, je na "svojih" igrah napovedal doslej najostrejši boj proti prepovedanim sredstvom.
"Moramo izpeljati igre, na katerih ne bo prostora za doping," je odločen 51-letni Sebastian Coe, olimpijski prvak v teku na 1500 metrov v letih 1980 in 1984. Boj proti dopingu bo po Coejevi oceni bistven za uspeh ali neuspeh največjega športnega tekmovanja leta 2012. "Ta boj predstavlja vse, za kar se zavzemam že 30 let. Bil sem prvi, ki je kot športnik na zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja spregovoril o poživilih. To temo jemljemo zelo, zelo resno," je dejal Coe in razgrnil svojo filozofijo boja proti dopingu: "Radi bi naredili igre za vse, tega pa ne moremo, če bomo imeli majhno skupino tekmovalcev, ki bodo goljufali."

 
 

Šport je pošteno tekmovanje, odprto za vse.

Sebastian Coe

 
Coe, ki je predstavnik konzervativne stranke v britanskem parlamentu in ima zaradi športnih zaslug tudi lordski naziv, je pojasnil, da so že začeli sestavljati medicinsko službo za OI 2012. Ob pomoči MOK in mednarodnih športnih zvez želi v Londonu sestaviti močno protidopinško ekipo, izkušnje pa si bodo Britanci nabirali tudi na naslednjih OI leta 2008 v Pekingu. V Londonu naj bi tudi povečali število testiranj na tekmovanjih. Poleg obveznega testiranja prve trojice na vsaki tekmi naj bi dodatno povečali še število športnikov, ki jih za testiranje naključno izberejo, tako da bi vzorce morala oddati kar večina med prvimi osmimi na vsaki tekmi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.