Šport
20 ogledov

Collet: To bo prava bitka

(Litva - Francija) Vincent Collet EPA
Francoski strokovni štab si je v zadnjih dneh ogledal številne posnetke nastopov slovenske reprezentance, tako da je selektor Vincent Collet popolnoma pripravljen na drevišnji četrtfinalni obračun (ob 21. uri).

"To bo prava bitka," napoveduje Vincent Colet. "Resnično bom zelo razočaran, če ne bomo maksimalno pripravljeni na to tekmo. Smo zelo tekmovalni in to bo prava tekma za tekmovalne ekipe." Francozi so doslej na EuroBasketu ugnali Veliko Britanijo, Izrael, Ukrajino, Belgijo in Latvijo, klonili pa proti Litvi in Srbiji.

Zaustaviti hitro igro Slovencev

Predvsem zadnji poraz proti srbski reprezentanci je pri Colletu pustil precej mešanih občutkov: "Igralci so bili preveč neučakani in se niso dovolj posvetili opravljanju nalog v obrambi in napadu." Taktika za Slovence je že pripravljena: "Prevzeti moramo nadzor nad skokom in zaustaviti slovensko hitro igro."

Opozoril na Dragića

Francoski mediji olajšano poudarjajo, da Slovenija na evropskem prvenstvu nastopa brez Erazma Lorbka, glavni orožji pa sta brata Dragić, česar se zaveda tudi prvi mož francoskega strokovnega štaba: "Goran in Zoran sta dve največji nevarnosti, ki nam pretita na današnji tekmi. Sta tudi dobra skakalca, tako da ju moramo čim bolje zaustaviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.