Šport
5 ogledov

Collins: Naredili smo korak naprej

collins4_sad_spo_250807_teaser Žurnal24 main
Hokejisti Jesenic so na gostovanju v Linzu s porazom s 3:5 na peti odločilni tekmi četrtfinala sezono v avstrijski ligi zaključili v četrtfinalu. V Linzu je bil tudi zurnal24.si.

Hokejisti Linza so z zmago nad Jesenicami preprečili večni slovenski derbi in se bodo v polfinalu pomerili z ZM Olimpijo. Jesenicam ne preostane drugega, kot da zbistrijo razgrete glave in se pripravijo na končnico državnega prvenstva. Po tekmi v Linzu je bilo razočaranje veliko. Glavni akterji so spregovorili za zurnal24.si.

 
 

Kljub izpadu v četrtfinalu je za nami dobra sezona.

Kim Collins

 
Trener jeseniških hokejistov Kim Collins je takole strnil komentar tekme: "Dobili smo tri res lahke gole. V resnici sploh nismo igrali slabo, je pa težko ko zaostajaš s 3:1 in nato s 4:1, ampak v zadnji tretjini smo se vrnili in pokazali našim navijačem, da niso zaman prišli v Linz.." Robert Kristan ni imel svojega dne, zato sem ga potegnil na klop, Andrej Hočevar je dobro opravil svoje delo," je Collins obrazložil menjavo na vratih, ki je skoraj pripeljala do preobrata. "Verjeli smo, da tekme še ni konec in da se lahko približamo, igrali smo v takem slogu in se tudi približali nasprotniku, žal pa to ni bilo dovolj za zmago," je poklapan dodal glavni trener Jesenic, ki se je v kotu dvorane še dolgo sam spraševal, kaj je šlo narobe.


Za jeseniške hokejiste je sezone v ligi Ebel konec. Največji cilj je tako vrniti naslov državnega prvaka na Gorenjsko. © Gregor Prebil

 

Collins je kljub izpadu s sezono v ligi Ebel zadovoljen in pravi: "Kljub izpadu v četrtfinalu je za nami dobra sezona. Lani se Jesenicam ni uspelo uvrstiti v končnico, po sezoni pa so v konkurenčne klube odšli nekateri najboljši igralci. V primerjavi z lansko sezono v ligi Ebel smo letos naredili korak naprej."

 
 

Imel sem občutek, kot da smo tekmo že izgubili še preden smo začeli igrati.

Dejan Varl

 
Še bolj kot trener so bili potrti igralci. Kapetan rdečih Dejan Varl , kar ni mogel verjeti, da je vsega konec: "Izgubili smo, saj ste sami videli kako je bilo. Še dobro se nismo postavili na ledu, ko smo že zaostajali. Prevečkrat se nam je že to zgodilo, potem pa moramo loviti rezultat. Imel sem občutek, kot da smo tekmo že izgubili še preden smo začeli igrati." Gregor Polončič je dostojno prenesel poraz: "Želja je bila velika, tudi podpora navijačev z Jesenic je bila velika. Zmagal je boljši nasprotnik.“ Junak četrte tekme in najbolj učinkovit igralec Jesenic v letošnji sezoni lige Ebel Šved Conny Strömberg za poraz krivi slab začetek: "Slabo smo vstopili v tekmo, zaostajali smo že po dveh minutah, do konca tretjine smo prejeli še dva lahka zadetka. Že od začetka bi morali igrati bolj trdo." Zanimalo nas je tudi, če bo odlični Šved v naslednji sezoni branil barve železarjev: "O tem se še dogovarjamo. Nisem se še dokončno odločil. Z življenjem na Jesenicah sem zadovoljen, vse je prekrasno, imamo odlične navijače."

Po tekmi smo se pogovarjali tudi s funkcionarji kluba. Nekdanji odlični smučar Jure Košir je po tekmi za zurnal24.si povedal: "Računali smo na uvrstitev v polfinale. Tekma je bila izgubljena v prvi tretjini. Domačini so ob podpori domače dvorane izredno pritisnili. Če bi bil tempo vseskozi takšen, kot je bil zadnjo tretjini, bi tekmo dobili. Tako pač je, enkrat zmagaš, drugič izgubiš, to je pač igra. Upam, da bomo osvojili naslov državnega prvaka. "


Jure Košir napoveduje Jesenicam svetlo prihodnost. © Boštjan Tacol

 

"Za naslednje leto imamo velike načrte, ki jih že izpolnjujemo. V letošnji sezoni je bilo poglavitno, da smo vse obveznosti do igralcev poravnali, da smo klub postavili na noge. Tekmovalno smo si želeli več,"
pa je stanje v klubu pokomentiral Košir.

 
 

Olimpija bo premagala Linz.

Conny Strömberg

 
Športni direktor kluba Matjaž Mahkovec je o načrtih za naprej povedal: "Videlo se je, kdo zna igrati in kdo ne. Tudi na podlagi tega bomo sestavljali kader, ki bo prihodnje leto zastopal naše barve."

Za Jesenice, ki so še decembra kraljevale na vrhu lige Ebel, je sezona končala. Ravno obratno je z njihovimi večnimi tekmeci iz Ljubljane. Olimpija že v torek na prvi tekmi polfinala gostuje prav v Linzu. Connyja Strömberga smo kljub razočaranju ob porazu povprašali za napoved polfinala: "Olimpija bo premagala Linz", je prepričan odlični Šved.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.