Šport
19 ogledov

"Čoln bo kar letel po progi"

Jure Meglič le še čaka, da se tekma začne. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Jure Meglič bo eden izmed najmočnejših adutov slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ki te dni poteka v Tacnu.

Petindvajsetletni Jure Meglič bo ob evropskem in svetovnem prvaku Petru Kauzerju naše najmočnejše orožje v kajaku med posamezniki. Po drugem mestu na letošnjem evropskem prvenstvu v Bratislavi si Gorenjec želi svoj pečat pustiti še na svetovnem prvenstvu v Tacnu.

Jure, kako bi opisal tekmovalnost med vama s Petrom? Ga boš tokrat premagal?
Skušal bom odpeljati po najboljših močeh, tako da bo moj čoln kar letel po tacenski progi navzdol. Če bo pa to pomenilo, da sem ga premagal, pa še toliko bolje zame.

Kolikokrat si ga do zdaj že prehitel?
Premagal sem ga denimo pred tremi leti prav tukaj, ko se je odvijala tekma svetovnega pokala.

Glede na to, da si član KKK Tacen, morda progo poznaš kaj bolje?
Ne. Po mojem mnenju progo dobro poznajo čisto vsi slovenski tekmovalci. Več ali manj treninge od prvega do zadnjega opravljamo tukaj, tako da smo vsi na istem.

Ti je srebrna medalja na EP v Bratislavi dala še kaj dodatnega zagona?
Niti ne. Tako ali tako so vse moje misli že od lanskega svetovnega prvenstva dalje usmerjene samo na to tekmo. Zagona in delavnosti je bilo že prej zelo veliko, sedaj pa le še čakam, da se vse skupaj začne in pokažem tisto, za kar sem trdo delal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.