Šport
4 ogledov

Čolni so pripravljeni

cop_getty_502 Žurnal24 main
Prvi del slovenske veslaške reprezentance je že odpotoval v Poznan, kjer bo od nedelje naprej potekalo veslaško svetovno prvenstvo. Slovenija se bo predstavila s štirim čolni.
 
 

To, da so naši cilji zastavljeni visoko, je znano. Zato, če ne bo kolajne, ne bom popolnoma zadovoljen.

Miha Pirih

 
Slovenska veslaška reprezentanca je v sredo odpotovala v Poznan, ki bo od nedelje naprej gostil letošnje veslaško svetovno prvenstvo. Na prizorišču pa je že prvi del slovenske odprave z vodjo Stankom Slivnikom in čolni, ki so davi prispeli na prizorišče SP. Slovenija se bo na SP predstavila s štirimi čolni. Nastop na Poljskem so si zagotovili Miha in Tomaž Pirih, Rok Kolander in Rok Rozman v četvercu brez krmarja, brata Luka in Jan Špik v dvojnem dvojcu, Iztok Čop, Gašper Fistravec, Janez Jurše in Janez Zupanc v dvojnem četvercu ter Matevž Malešič in Jure Cvet, ki sta bila v letošnji sezoni sprva predvidena za mlado reprezentanco do 23 let. Ko pa sta najprej na sredozemskih igrah v Pescari osvojila bronasto medaljo, konec julija pa v Račicah na Češkem še srebro na SP mlajših članov, sta se prebila tudi v člansko konkurenco.

Visoko bo meril predvsem četverec brez krmarja, ki je lani na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil četrto mesto, letos pa je blejsko mariborska kombinacija že v svetovnem pokalu potrdila, da se lahko kosa z najboljšimi in ne skriva ambicij. "To, da so naši cilji zastavljeni visoko, je znano. Zato, če ne bo kolajne, ne bom popolnoma zadovoljen," je načrte predstavil Miha Pirih. Iztok Čop z mladimi mariborskimi veslači v dvojnem četvercu ter brata Špik v dvojnem dvojcu, so si za prvi cilj zastavili finale, a je predvsem pri Čopu znano, da si vedno želi medaljo. Cvet in Malešič pa sta v letu 2009 že dvakrat prijetno presenetila in potrdila, da sta najboljša, ko je to najbolj potrebno, Poznan pa bo pokazal, ali jima je ostalo še dovolj energije za še tretji vrh v sezoni.

V nedeljo se bosta v predtekmovanju kot prva predstavila brata Špik v dvojnem dvojcu, tako za njimi pa še četverec brez krmarja. Dvojni četverec in lahki dvojni dvojec bosta s kvalifikacijami začela v ponedeljek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.