Šport
16 ogledov

Contador bo spet ciljal na Tour

tour de france navijači alberto contador, EPA
Alberto Contador, ki ga novembra čaka še zaslišanje v zvezi s prepovedanimi poživili, je razkril, da bo v naslednji sezoni vse svoje moči usmeril v Tour in Vuelto, medtem ko na Giru ne bo nastopil.

Najboljši kolesar zadnjih let, Španec Alberto Contador, je že sestavil načrt za naslednjo sezono. A za kolesarja Saxo Banka bo pomembnejši konec letošnje, čeprav že nekaj časa nastopa le na manjših dirkah. Novembra ga namreč čaka zaslišanje pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) in nato razsodba v zvezi z lanskimi dopinškimi sumi.

Če ga bodo v Lozani spoznali za nedolžnega, bo Španec zagotovo nastopil na Touru, najbrž tudi na Vuelti, medtem ko bo Giro, ki ga je lani dobil, izpustil.

"Mislim, da je Giro najprijetnejša velika dirka, ki obstaja, predvsem zaradi lepe proge. A letos sem spoznal, da je težko zmagati tako na Giru kot na Touru. Ker pa bo naslednje leto Tour spet moj glavni cilj, bom dirko po Italiji izpustil in se pred Tourom vrnil na Dauphine Libere. Bi pa zelo rad nastopil na Vuelti, čeprav nima take tradicije kot Tour in Giro, je to le moja domača dirka, ki je poleg tega vsako leto atraktivnejša," je dejal Contador in navedel še eno novost v svojem programu. Njegova prva dirka ne bo ParizNica, na kateri je že dvakrat zmagal, ampak bo nastopil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.