Šport
24 ogledov

Contador izbral svoje novo moštvo

Alberto Contador, zmagovalec letošnjega Toura, zapušča Astano. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španec Alberto Contador, zmagovalec Dirke po Franciji, bo kariero nadaljeval v moštvu Saxo Bank. Danska ekipa, ki jo vodi nekdanji kolesarski zvezdnik Bjarne Riis, je novico potrdila ta torek.

Španski kolesar Alberto Contador je na Touru 2010 vozil za Astano, s katero pa se ni dogovoril za nadaljevanje sodelovanja v naslednjih letih. "Alberto je kolesar svetovnega razreda in veseli smo, da ga lahko pozdravimo v naši sredi, kjer bo prebil naslednji dve leti. Naša prihodnost je zelo svetla," je na predstavitvi v Köbenhavnu dejal Bjarne Riis.

Riisova ekipa je tako hitro našla zamenjavo za dva vrhunska tekmovalca, ki zapuščata moštvo. Z luksemburškima bratoma Schleck – prav Andy Schleck je bil do zadnjega trd tekmec Contadorja za skupno zmago na letošnji Dirki po Franciji – se namreč Danci niso dogovorili za nadaljevanje sodelovanja in bosta po sezoni zamenjala dirkaško okolje.

Že pred dnevi je bilo jasno, da španski trikratni zmagovalec Toura ne bo nadaljeval kariere pri Astani, kjer se mu bo pogodba iztekla konec leta. V moštvu so mu postavili ultimat za podpis nove pogodbe, a je Contador takrat dejal, da potrebuje več časa za odločitev o nadaljnji kolesarski poti.

Riis, ki je dobil francoski Tour leta 1996, a je pozneje priznal, da si je do zmage pomagal s prepovedanim sredstvom EPO, je ekipo ustanovil po koncu tekmovalne kariere. Sprva se je imenovala CSC, od leta 2006 pa nosi ime glavnega pokrovitelja Saxo Bank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.