Šport
20 ogledov

Contador izključen za eno leto

Alberto Contador je od samega začetka zanikal uporabo prepovedanih poživil. (Fot Žurnal24 main
Španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador bo zaradi uživanja prepovedanih poživil suspendiran za eno leto.

Španska kolesarska zveza (RFEC) je Albertu Contadorju, trikratnemu zmagovalcu najbolj prestižne etapne kolesarske preizkušnje na svetu dirke po Franciji, v sredo sporočila višino kazni po razkritju, da je užival prepovedani klenbuterol. Višina kazni ostaja skrivnost, po poročanju španskega športnika časnika Marca pa naj bi ga suspendirali za eno leto.

Contador, ki odločno zanika jemanje prepovedanih substanc, ima deset dni časa, da se pritoži na izrečeno kazen, po njegovi pritožbi pa mu bo RFEC izrekel končno sodbo.

"El Pistolero", kot v kolesarski srenji imenujejo Španca, je bil pozitiven na lanski francoski pentlji. Po koncu sezone je zapustil kazahstansko moštvo Astana in prestopil v dansko ekipo Saxo Bank-SunGard, ki ga vodi nekdanji sloviti danski kolesar Bjarne Riis.

Contador je že pred časom dejal, da bo v primeru dveletne prepovedi končal aktivno kolesarsko kariero. Španec je zmagal na Touru v letih 2007, 2009 in 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.