Šport
20 ogledov

Contador pred končno zmago

Alberto Contador, Chris Froome EPA
Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) je dobil 20. etapo dirke po Španiji in tako zadržal skupno vodstvo pred zadnjo preizkušnjo, posamično vožnjo na čas v Santiagu de Composteli.

Alberto Contador je v 20. etapi odbil vse napade najtesnejših konkurentov na španski pentlji, etapno zmago pa si je prikolesaril v zadnjem kilometru preizkušnje, ki se je končala z gorskim ciljem na Puerti de Ancaresu. Za Špancem je v cilj z zaostankom 16 sekund prispel Chris Froome. Slednji ostaja drugi v skupni razvrstitvi in bo imel na nedeljskem kronometru na 9,7 kilometra več kot poldrugo minuto zaostanka za Contadorjem. Tretji skupno po današnjem tretjem mestu ostaja Španec Alejandro Valverde (Movistar).

Contador si je z današnjo brezhibno vožnjo priboril tudi možnost, da jutri v Santiagu de Composteli še tretjič osvoji domačo dirko. Zelo kratek kronometer mu namreč ob visoki prednosti omogoča mirno vožnjo. Španec je v predzadnji etapi vseskozi nadzoroval dejanja britanskega zmagovalca dirke po Franciji leta 2013, mu tesno sledil in odgovarjal na vse napade.

Ko je v zadnjem kilometru napadel tudi Contador, Froome v nogah ni imel več moči, da bi mu sledil, zaradi bonus točk pa se je njegov zaostanek z 1:19 povečal že na 1:37. Ostali konkurenti so zaostali še več, za mnoge je bil 12-kilometrski vzpon najvišje kategorije na Puerto de Ancares prevelik zalogaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.