Šport
24 ogledov

Contadorju zmaga, Brajkovič četrti

Jani_Brajkovic_EPA - main Žurnal24 main
Španec Alberto Contador je uspešno nadaljeval priprave na letošnji Tour de France in po letih 2007 in 2008 še tretjič v karieri osvojil kolesarsko dirko po Kastilji in Leonu.

Slovenec Janez Brajkovič (Radioshack) je bil skupno četrti. Današnjo zadnjo etapo, 159 km od Samosa do St. Jacquesa de Compostelle, je sicer dobil Portugalec Sergio Ribeiro.

Italijanski kolesar Giovanni Visconti (ISD Neri) je zmagovalec 46. dirke po Turčiji. Edini Slovenec na dirki Simon Špilak (Lampre-Farnese Vini) je bil skupno 22.

Kolesar Astane je odločilen korak na poti do svoje tretje zmage na dirki Castilla y Leon naredil že na sobotni četrti etapi, ko je bil na 15,1 kilometra dolgem kronometru prepričljivo najboljši. Takrat si je v skupni razvrstitvi prikolesaril 41 sekund prednosti pred rojakom Igorjem Antonom (Euskatel), ki je bil drugi, tretji pa je dirko končal še en Španec, Ezequiel Mosquera (Xacobeo), ki si je za Contadorjem nabral minuto in 20 sekund zaostanka.

Dvakratni zmagovalec Tour de Francea, 27-letni Contador, je večji del zadnje etape vozil v glavnini, ki je osem ubežnikov ujela šele v zadnjem kilometru pred ciljem. V glavnini sta današnjo peto etapo končala tudi Brajkovič, ki je bil 12., in Gorazd Štangelj (Astana), ki je zasedel 27. mesto, skupno pa je 25. dirko po Kastilji in Leonu končal kot 40., saj je ves čas delal za Contadorja. Ta je postal edini kolesar v 25-letni zgodovini dirke, ki mu je na tej dirki uspelo trikrat zmagati v skupnem seštevku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.