Šport
25 ogledov

Čop in Špik gladko v finale

Iztok Čop Luka Špik olimpijske igre London 2012 Reuters
Slovenska veslaška šampiona Iztok Čop in Luka Špik sta v svoji polfinalni skupini na olimpijskih igrah v Londonu osvojila prvo mesto in se brez težav uvrstila v veliki finale.

Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta z odliko opravila polfinale na olimpijski veslaški regati v Etonu. V svojem polfinalu sta suvereno ugnala tekmece in se z zmago prebila med najboljših šest posadk na igrah ter z zmago prevzela tudi vlogo favoritov.

Iz slovenske skupine sta se v četrtkov finale prebila še čolna iz Litve in Velike Britanije, med favoriti sta izpadla Norvežana in Francoza. V prvem polfinalu pa sta presenetljivo zmagala Argentinca pred Novozelandcema in Italijanoma, izpadla pa sta svetovna podprvaka Nemca in branilca olimpijskega zlata Avstralca. Finale bo na sporedu v četrtek.

Kot v najboljših časih

"Zelo sva zadovoljna z načinom vožnje. Peljala sva tako, kot sva si želela – startati skupaj z drugimi, priti v prvi četrtini naprej in nato dodajati,” je po polfinalu povedal Iztok Čop. "V predtekmovanju se je pokazalo, da nama gre čoln dobro, skozi sredino sva tam dobila malo, bila sva premalo odločna, danes pa sva vedela, da je najina prednost sredina in ves čas sva dodatno napadala, napadala … in tekmo dobro pripeljala do konca.

Taktika je spominjala na obdobje izpred desetih let, ko sta bila Čop in Špik nepremagljiva za svetovno konkurenco in ko sta kariero nadgradila tudi z zlato olimpijsko medaljo v Sydneyju. “V bistva sva računala, da morava pobegniti za eno dolžino, da imava na zadnjih 500 metrih tako prednost, da se ne bi v zadnjih zavesljajih tolkla za eno od treh mest, saj je bilo jasno, da je tukaj pet močnih posadk in pristop je bil tak, kot je bil in hvala bogu je bil tudi izplen tak, kot sva si želela,” je še povedal izkušeni veslač.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.