Šport
15 ogledov

Čop na eni tekmi v dveh ekipah

Žurnal24 main
Na svetovnem pokalu na Bledu (28.30. maja) bo slovenski veslač Iztok Čop glede na trenutne prijave nastopil kar v treh posadkah.

Veslaška zveza Slovenije je Iztoka Čopa prijavila za nastop v dvojnem dvojcu z Janezom Zupanom ter v skifu. Skupaj z Olafom Tuftejem so ga v dvojnem dvojcu prijavili tudi Norvežani. Čop vztraja pri svoji zamisli in le eni možni kombinaciji.

Na norveški zvezi so potrdili, da so Čopa prijavili za skupen nastop s Tuftejem, a obenem dodali, da čakajo tudi na dovoljenje slovenske zveze. Selektor Veslaške zveze Slovenije Miloš Janša pa je uresničil svoje napovedi in Čopa prijavil v slovenski reprezentanci v dvojnem dvojcu skupaj z Janezom Zupanom in kot skifista.

"Miloš Janša mi je sporočil, da me je prijavil. Takoj sem mu odgovoril, da je to nepotrebno. Kaj zdaj vse skupaj pomeni v praksi, niti ne vem. Vse skupaj je zdaj ena velika zmeda in žal mi je, da je do tega prišlo. V osnovi je šlo za lepo zamisel prijateljskega nastopa, ki je bil tudi promocijske narave," je bil odziv Čopa, ki je ob tem pristavil, da je bil pripravljen sprejeti tudi kazen, če bi ga zaradi kršenja pravilnikov pri nas kaznovali, obenem pa še enkrat opozoril na pripravljenost Norveške, da podpre načrtovani nastop.

Čop, ki še naprej poudarja, da je pripravljen na Bledu nastopiti le skupaj s Tuftejem, je pojasnil tudi svoje stališče, zakaj ne bo nastopil v skladu z načrti selektorja: "Selektorju sem že pred dvema mesecema povedal, kakšen ritem bom imel letos. Za nastop v skifu imam premalo treninga, za nastop z Janezom pa morava za svetovni pokal še marsikaj popraviti. Trenutno nisva v stanju, da bi se pokazala v svetovnem pokalu in da bi tukaj nastopila samo zato, ker je tekma doma. Prav doma si lahko še najmanj privoščim nastopiti v nekonkurenčni posadki."

Obenem je Janša za svetovni pokal prijavil tudi četverec brez krmarja, bronasto posadko z lanskega svetovnega prvenstva v Poznanju, kjer je mesto poškodovanega Roka Rozmana prevzel Žiga Pirih, v čolnu pa ostajajo Miha in Tomaž Pirih ter Mariborčan Rok Kolander. Luka in Jan Špik ter Gašper Fistravec in Andraž Krek se bodo predstavili v dvojnem četvercu, v lahkem dvojnem dvojcu pa bosta slovenske barve branila Matevž Malešič in Jure Cvet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.