Šport
30 ogledov

Čop potrdil slovenski primat

Iztok Čop na blejski veslaški regati ostaja nepremagan. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Bled gosti 56. mednarodno veslaško regato. Glavni junak, kot v vseh 20 zadnjih letih, pa ostaja Iztok Čop, ki v konkurenci skifistov ostaja nepremagan. Do lažje zmage mu je pomagala odsotnost Luke Špika.

Edini pravi in resen tekmec za Iztoka Čopa je bil mladi Mariborčan Janez Jurše, a tudi on je že na polovici zaostajal za dobrih šest sekund, v končnici tekme pa je zaostanek nekoliko zmanjšal. "Ker je do konca sezone praktično ostal le še nastop v Luzernu, sem to tekmo vzel resno. Še dobro, da sem od samega začetka krenil odločno, saj bi imel v nasprotnem primeru v končnici z Janezom veliko dela," je ocenil Čop. Slednji je v skifu nastopil tudi po sili razmer, saj v zadnjem času vnovič vadi skupaj z Luko Špikom v dvojnem dvojcu, a ker je slednji v Rusiji, kjer Mednarodna veslaška tekma preizkuša novo formulo sprinterske tekme, podobno, kot je znana iz smučarskega teka, je tudi tokrat nastopil v skifu. Sicer pa je vsaj po začetnem vnovičnem sodelovanju z Luko Špikom zelo zadovoljen: "Mislim, da nama gre precej bolje, kot nama je šlo v zadnjih dveh sezonah pred leti, ko sva že tekmovala skupaj."

Med drugimi slovenskimi reprezentanti sta zmago v dvojnem dvojcu dosegla Žiga Pirih in Matej Rojec med dvojnimi dvojci, druga v tej disciplini sta bila Avstrijca, tretja Jan Špik in Aleš Zupan, četrta pa lahka veslača Matevž Malešič in Jure Cvet. Med dvojci brez krmarja sta bila Rok Kolander in Urban Ulčar peta, Tomaž Pirih in Gašper Fistravec pa sta nastop zaradi poškodbe slednjega odpovedala. Veterana Jani Klemenčič in Milan Janša se zaradi petkove okvare čolna, ko jima je zatajilo krmilo, nista prebila med najboljše. Med lahkimi skifisti je bil Rajko Hrvat tretji, Mariborčanka Anja Šešum pa je na ženski tekmi skifistk tesno zaostala le za Avstrijko Noro Zwilling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.