Šport
16 ogledov

Čop še kar brez konkurence

Iztok Čop je lani nastopal le s Olafom Tuftejem, letos se vrača. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Veslači so na Bledu opravili s prvim dnem tradicionalne prvomajske regate. Osrednja osebnost tekme je bil Iztok Čop, ki je v odsotnosti Luke Špika v težkih vetrovnih razmerah zmagal med skifisti.

Prav obračun med Iztokom Čopom, ki je lansko sezono izpustil, in Luko Špikom, ki se je lani med skifisti na svetovnem prvenstvu zavihtel v finale, naj bi bil po prvotnem scenariju osrednja tekma prvomajske regate, a Špik zaradi vnovične bolezni, pred 14 dnevi je izpustil že nastop v Zagrebu, na Bledu ni nastopil. V okrnjeni konkurenci je Čop nato zmagal zanesljivo pred Mariborčanom Gašperjem Fistravcem, tretji je bil presenetljivo Ljubljančan Matej Rojec, ki je ugnal tudi bolj uveljavljene Gregorja Domanjka, Žigo Piriha in Jana Špika, številni reprezentanti pa so ostali celo brez velikega finala.

"Ta regata ne spreminja ničesar, danes je bil zaradi pogojev na vodi cilj le zmaga. Sicer pa se moram osredotočiti na Essen, dvojni dvojec z Gašperjem Fistravcem in drugi dan dvojni četverec v najmočnejši postavi. Tukaj sam vidim sebe, Luko (Špika op. p.) in Gašperja (Fistravca op. p.), četrto mesto pa je odprto. Sicer pa se je danes pokazalo, da simulacija zimskih izidov ni povsem zanesljiva in v teh razmerah so bile razlike še večje kot sicer, a take razmere imamo lahko tudi na svetovnem prvenstvu," je po tekmi povedal Čop. "Nekateri so te razmere znali odlično izkoristiti. In ne vem, ali nas mora skrbeti, ker so nekateri zdrsnili nazaj, ali so morda drugi, na katere nismo računali, napredovali. Pri formiranju posadk pa so še drugi dejavniki, tudi združljivost z ostalimi, pravi ritem in drugi kriteriji."

Na vodi sta bila tokrat tudi veterana Jani Klemenčič in Milan Janša, slednji se je med treningom poškodoval, ki še kar računata na nastop na svetovnem prvenstvu. V konkurenci dvojcev brez krmarja sta na lastno pest za trening nastopila v eni od praznih prog in bila na koncu celo druga. "Kljub temu, da sva zadnji mesec zelo malo trenirala, sva lahko zelo zadovoljna. Sicer pa so v tem vremenu precej pomagale tudi izkušnje," je ocenil Janša in še enkrat poudaril, da se bosta za SP s Klemenčičem potegovala le, če bosta res videla možnosti za soliden nastop. Klemenčič dodaja, da prav vrhunsko pripravljena seveda še nista, a: "Možnosti še vedno so in predala se ne bova. Pravo sliko bo pokazala junijska regata, ko bo bržkone jasno, kaj in kako."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.