Šport
65 ogledov

Čorić: Zelo me je prizadelo

borna čorić Profimedias
Hrvaški tenisač Borna Čorić ne skriva razočaranja nad odločitvijo kapetana Željka Krajana, ki ga ni uvrstil v reprezentanco za finalni obračun z Argentino.

Hrvaška je bila v finalu Davisovega pokala na pragu druge ekipne lovorike v zgodovini, preden je Marin Čilić zapravil dva niza prednosti pred Juanom Martinom Del Potrom, Ivo Karlovič pa v odločilnem obračunu ni imel nobenih možnosti proti Federicu Delbonisu. Argentina je slavila s končnim izidom 3-2.

Razočaranje je bilo veliko, pritožb na račun dvorane, igralne površine in navijačev pa na pretek. Da bo tragedija popolna, sta se na nasprotnih bregovih znašla kapetan Željko Krajan in najobetavnejši hrvaški tenisač Borna Čorić, ki naj bi posledično celo končal reprezentančno kariero, kar bi bil velik udarec za prihodnost hrvaškega tenisa.

Čorić bi moral zaigrati v finalu Davisovega pokala, a ga je presenetila poškodba kolena, ki je zahtevala operacijo, zato je Krajan po štirih letih odsotnosti v reprezentanco zvabil 37-letnega Karlovića. Čorić je upal, da ga bo kapetan v ekipo uvrstil kot zamenjavo, vendar je Krajan uro pred začetkom finala na seznam vpisal 'nevidnega' Franka Škugorja.

Dvajsetletnik odločitve ni najbolje sprejel in samovoljno izpustil sprejem pri predsednici Kolindi Grabar Kitarović. "Nisem bil del reprezentance za Davisov pokal, zato menim, da si nisem zaslužil obiska pri predsednici," je povedal 20-letnik.

Čorić je izjavil, da je njegov odnos s Krajanom zaključena zgodba, karkoli že to pomeni, in dodal, da ga je odločitev prizadela. ''Zelo me je prizadelo, saj sem vložil dve leti. Veliko sem igral. Zaigral sem na vseh srečanjih. Veliko sem pripomogel, ko pa je prišel največji trenutek, me ni bilo v ekipi. Seveda me je prizadelo,'' je povedal Hrvat.

''Zamerim kapetanu. Spoštujem njegovo odločitev, on pa naj spoštuje mojo glede prihodnosti v hrvaški reprezentanci,'' je dodal Čorić in zanikal, da je njegova odločitev v prvi vrsti povezana s selektorjem. ''Ni pomembno, kdo bo kapetan. Moj nastop je odvisen od zdravstvenega stanja,'' je zaključil Čorić.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:14 02.december 2016.

    In to bi nas v SLO moralo zanimat ZAKAJ?