Šport
13 ogledov

Čotar: Nismo izpolnili niti 50 % začrtanega

cotar_sad_spo_030108_teaser Žurnal24 main
Bojan Čotar ni več trener rokometašic Krima Mercatorja. S klubom z Galjevice se je 37-letni strokovnjak dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.
Bojan Čotar je pred slabim letom na trenerskem stolčku nasledil Roberta Beguša . 37-letni Čotar ima s Krimom za seboj slabo sezono. Po neuspehu v Ligi prvakinj so krimovke svojo pot nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalk, kjer so se prebile do četrtfinala. Tam so dvakrat izgubile proti romunski ekipi Rulmentul-Urban Brasov . Klub bo do konca sezone vodil dosedanji Čotarjev pomočnik Uroš Bregar .

Slovo primorskega stratega je posledica slabih izidov dvakratnih evropskih prvakinj, saj so slednje najprej izpadle že po prvem delu Lige prvakinj, pred dnevi pa so se že v četrtfinalu poslovile še od pokala pokalnih zmagovalk. Čotar, ki je ekipo prevzel pred sezono, je imel izjemno veliko smole s poškodbami igralk, a kljub vsemu je bila igra krimovk večino sezone le preslaba za klub s takšnim ugledom, kot ga ima Krim v ženskem rokometu.
 
 

Nikoli ne bomo vedeli, kaj bi dosegli, če bi izpeljali program, ki sem si ga zamislil pred sezono.

Bojan Čotar

 
Dejstvo je, da se je Čotar, ki je imel pred tem izkušnje le z vodenjem moških klubov, že na začetku sezone moral soočiti z zanj preslabo pripravljenimi igralkami. "Nikoli ne bom vedel, kaj bi dosegli, če bi izpeljali program, ki sem si ga zamislil pred sezono. Zaradi vseh poškodb, ki so poleg tekem okrnile praktično vsak trening v sezoni, smo izpeljali le 50 odstotkov začrtanega dela. Bilo bi prepotentno, če bi dejal, da je bilo to največ, kar smo v tem položaju mogli napraviti, morda bi res kdo izvlekel več. A je, kar je," pravi Čotar, ki je s Krimom osvojil tretje mesto v skupini B Lige prvakinj, kjer so nastopali še Zvezda Zvenigorod , Nürnberg in Saevehof , ter se prebil v četrtfinale PPZ , kjer je bil premočan romunski Rulmentul-Urban Brasov.

Direktor Jernej Virant pravi, da je kandidatov za novega trenerja veliko. © Boštjan Tacol

 
"Moram reči, da glede na pogovore z ljudmi v klubu tega nisem ravno pričakoval. Toda ker pač v športu štejejo le rezultati, je bila odločitev vodstva o prekinitvi pogodbe pričakovana. Bil sem pripravljen voditi klub do konca sezone, a so rekli, da to ni potrebno. Tako sem predlagal, naj do konca sezone ekipo vodi Bregar. Kdo bo naslednji glavni trener, pa ne vem," je povedal Čotar, ki naj bi ga po poročanju nekaterih medijev nasledil zdajšnji trener Podravke iz Koprivnice Zdravko Zovko . A kot je potrdil direktor Krima Jernej Virant , je bil Zovko sicer na Krimu zelo zaželen, vendar iz tega ne bo nič, tako kot tudi z vrnitvijo Toneta Tislja ne.

 
 

Skozi sezono namreč ni bilo praktično nobenih sprememb na bolje.

Jernej Virant

 
Kljub Zovkovi in Tisljevi "zavrnitvi" pa je kandidatov za Krimov trenerski stolček na pretek. "Trenutno je deset kandidatov, le v zadnji uri so se prijavili trije, ki si želijo voditi Krim," je pojasnil Virant, ki ni razkril imen, je pa obelodanil vzroke vodstva kluba za Čotarjevo odslovitev: "Kot ste videli, smo Bojana pustili popolnoma pri miru in nanj nismo vršili nobenega pritiska. Da, res lahko govorimo o objektivni, subjektivni krivdi ... Ampak dejstvo je, da moramo na koncu potegniti črto in napraviti neko oceno dela. In pri tem smo bili mnenja, da bi kljub vsem poškodbam igralk moral več izvleči iz kadra, ki ga je imel na voljo. Skozi sezono namreč ni bilo praktično nobenih sprememb na bolje."
 
Veliki rezultati preteklost?
Glede na to, da so si v zadnjih letih ženski rokometni klubi po Evropi (tudi v Vzhodni) finančno zelo opomogli in da bo proračun Krima v novi sezoni bržkone celo nižji kot v tej, niti v prihodnjem tekmovalnem letu ne gre pričakovati blestečih rezultatov. Tudi zaradi dejstva, da se je Krim odločil za strategijo, ki naj bi na Galjevico pripeljala mlade in obetavne igralke (poslovile se bodo izkušene Anja Frešer , Natalija Derepasko in Olena Jacenko ), od katerih bo vodstvo galjeviškega kolektiva zahtevalo "le" preboj v drugi del Lige prvakinj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.