Šport
24 ogledov

Cotto se je maščeval Margaritu

Cotto Margarito
1/10
Reuters
Portoričan Miguel Cotto se je v dvorani Madison Square Garden v New Yorku Mehičanu Antoniu Margaritu uspel maščevati za poraz izpred treh let. Rus Aleksander Povetkin je v Helsinkih proti Američanu Cedricu Boswellu ubranil naslov po verziji WBA.

Miguel Cotto (37 zmag, 30 s KO, 2 poraza) in Antonio Margarito (38 zmag, 27 s KO, 8 porazov) sta se prvič srečala že pred tremi leti, ko je slavil Mehičan. V Las Vegasu je zmagal s tehničnim nokavtom v 11. rundi in osvojil šampionski pas v velterski kategoriji v organizaciji WBA. Cotto in Margarito sta se tudi v New Yorku pomrila za pas iste organizacije, le da kategorijo višje. Portoričan je bil pred borbo odločen, da se Margaritu maščuje za poraz iz leta 2008, kar mu je tudi uspelo. Že od prve runde je prevzel pobudo in bil boljši od svojega nasprotnika, ki ga je večkrat zadel na desno oko, ki ga je močno poškodoval že Manny Pacquiao.

Sodnik Steve Smognerje tako borbo prekinil pred začetkom desete runde, Cotto pa se je veselil zmage s tehničnim nokavtom. V kotu Margarita so sicer želeli, da bi se borba nadaljevala, toda sodniki so se odločili drugače."Menil sem, da je varnejše, če ustavim borbo," je dejal doktor Barry Jordan. "Sodniki so bili tukaj zato, da zaščitijo Cotta, ker se jaz nisem ustavljal. Poškodoval sem ga. Udarja kot dekle. Sploh nisem čutil udarcev," pa je po prekinitvi besnel Margarito, medtem ko je Cotto dodal: "Ničesar mi ne pomeni. Želel sem le občutiti zmago nad njim."

Povetkin zmagovito v Helsinkih

Rus Aleksander Povetkin (23 zmag, 16 s KO, brez poraza) je sinoči v Helsinkih zadržal naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji WBA. Dvaintridesetletnik je pred 12.000 gledalci v dvorani Hartwall Areena v osmi rundi z nokavtom premagal ameriškega izzivalca Cedrica Boswella (35 zmag, 26 s KO, 2 poraza). Povetkin si je pas priboril avgusta v Erfurtu, ko je premagal Uzbekistanca Ruslana Čagajeva in ga je zdaj za svojo 23. zmago, 16. z nokavtom, prvič ubranil. Povetkin bi se zdaj rad pomeril s trikratnim svetovnim prvakom, Ukrajincem Vladimirjem Kličkom. Dvoboj bi se lahko zgodil šele marca 2013, ko mora Kličko obvezno braniti pas WBA, ki ga je prostovoljno vrnil, ko ga je omenjena organizacija imenovala za superšampiona WBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.