Šport
14 ogledov

Coyotes podtaknili petardo

Ryan Whitney in Lee Stempniak
1/8
Žurnal24 main
Na edini torkovi tekmi so Phoenix Coyotes podtaknili petardo Edmonton Oilers (zmagali so torej s 5:0). Ilja Brizgalov je ubranil vseh 23 strelov. To je druga zmaga Kojotov proti Edmontonu v štirih dneh.

Hokejisti Phoenix Coyotes so na domačem ledu s sedmo zaporedno zmago v severnoameriški hokejski ligi NHL premagali Edmonton Oilers s 5:0. V dresu Kojotov so blesteli vratar Ilja Brizgalov, Martin Hanzal in Lee Stempniak. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja (to sredo igrajo z Montreal Canadiens) tako niso več prvouvrščena ekipa pacifiške skupine (Phoenix vodi za eno točko).

Hanzal in Stempniak sta zadela po dvakrat, ruski vratar pa je ubranil vseh 23 strelov nasprotne ekipe ter vpisal 17. shutout v karieri. Zdaj imajo hokejisti Phoenixa kar sedem zaporednih zmag. "Na začetku sezone smo bili zelo nedisciplinirani. Takoj ko smo to popravili in nehali delati prekrške za kazenske strele, smo začeli zmagovati. Pravzaprav sploh ni bilo težko," je bil po tekmi zadovoljen Hanzal. Navdušenja pa ni skrival trener Phoenixa Dave Tippet: "Smo ekipa v pravem pomenu besede. Ekipa ve, kaj potrebujemo, da premagamo vsako nasprotno moštvo. Naš vratar je izjemen vso sezono, moštvo pa trdo gara na tekmah in treningih.

Liga NHL, tekma 23. 11.:

Phoenix Coyotes : Edmonton Oilers 5:0
Hanzal dva, Stempniak dva, Wolski

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.