Šport
12 ogledov

CR7: ravno zato je najboljši

Ronaldo Češka Portugalska četrtfinale Varšava Euro 2012 EPA
Po prvih dveh tekmah proti Nemčiji in Danski se je znašel v zobeh kritikov (verjetno predvsem tistih, ki jim je ljubši Lionel Messi). Z dvema izjemnima predstavama proti Nizozemski in Češki, s katerima je Portugalce sam popeljal v polfinale Eura, pa je Cristiano Ronaldo pokazal, zakaj ga mnogi štejejo za najboljšega nogometaša na svetu.

Že proti Nemcem in Dancem je večkrat pokazal svoje razkošno znanje, a nasprotnikova vrata so bila zanj zakleta. Cristiano Ronaldo je kljub temu še naprej ostal miren. Kot da bi vedel, kaj se bo zgodilo. Najprej je CR7 v žep pospravil Nizozemce, nato odločil še četrtfinale proti izjemno obrambno naravnanim Čehom.

A vsaj v prvem polčasu proti Čehom so Ronaldo in soigralci še kako trpeli. Nani, Ronaldo in Helder Postiga so bili odrezani od svojih soigralcev, zatem pa je portugalski stroj začel mleti. V drugem polčasu je vodilni zadetek dolgo visel v zraku. Po lepi akciji in zadetku Ronalda z glavo, ob katerem sicer sijajni Peter Čech ni imel pravih možnosti, je postalo jasno, da Čehe lahko reši le še naravna katastrofa ali čudež. Ob dveh vratnicah Ronalda so Portugalci skupno na vrata Čehov ustrelili kar 20 strelov, medtem ko sta v nasprotni smeri poleteli pičli dve žogi.

Čas za smeh in dobro glasbo

"Menim, da smo igrali dobro. Ustvarili smo si veliko priložnosti. Pred očmi smo imeli polfinale in to nam je uspelo. Tam bo težko, toda smo zelo samozavestni in smo pripravljeni. Še pred tem pa je čas za smeh in dobro glasbo," je po veliki zmagi dejal dobro razpoloženi Ronaldo, Nani je dodal: "Zdaj ne bo več lahkih tekem, toda ta nam je dala veliko samozaupanja. Bilo je težko, vendar so bili vsi fantastični."

Cristiano Ronaldo se je s tretjim zadetkom na Euru izenačil na prvem mestu lestvice strelcev, kjer ga bo v nadaljevanju prvenstva ogrožal le še nemški stroj za zadetke Mario Gomez. A bolj kot njegova strelska forma lahko portugalske tekmece skrbi vse boljša forma Cristiana Ronalda. Navijači na Portugalskem že sanjarijo o prvem naslovu evropskih prvakov, ali pa vsaj ponovitvi leta 2004, ko so jih na domačem prvenstvu v finalu šokirali Grki. Z razpoloženim Cristianom Ronaldom je naloga zagotovo lažje uresničljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.