Šport
17 ogledov

Cristiano: "Proti Špancem težka bitka"

Ronaldo Portugalska Španija Opalenica Poznanj trening Euro 2012 EPA
Prvi zvezdnik evropskega prvenstva in po vsej verjetnosti dobitnik letošnje izvedbe zlate žoge, Portugalec Cristiano Ronaldo, umirjeno pričakuje dvoboj s Španijo v polfinalu. Pred tekmo proti mnogim soigralcem in starim znancem iz Primere Division pravi, da čuti odgovornost, ne pa napetosti.

"Vedel sem, da bodo goli prišli. Nisem začel preveč dobro, ampak z žrtvovanjem mojih soigralcev se je vse izboljšalo," se je Cristiano Ronaldo za uradno stran Evropske nogometne zveze (www.uefa.com) spomnil slabega začetka turnirja s Portugalsko, kjer na prvih dveh tekmah proti Nemčiji in Danski ni zadel, nato pa s fantastičnima predstavama popeljal rojake na prag finala.

"Ne čutim pritiska pred igranjem proti Špancem. Te tekme so del mojega življenja. Že deset let igram v klubu in reprezentanci, tako da sem na to navajen. Čutim odgovornost, da, pritiska ne. Za Portugalsko je dobro, da se lahko poteguje za novi finale po osmih letih. Težko bo, a smo samo korak stran. Opravili smo veliko delo, ne samo v zaključnih bojih, tudi v skupinskem delu. Zdaj žanjemo sadove," je dodal Ronaldo.

Član Real Madrida se bo pomeril proti mnogim klubskim soigralcem, ki jih dobro pozna, a na drugi strani tudi oni dobro poznajo njega. Španci pred polfinalno tekmo na Donbass Areni v Donecku tožijo zaradi dveh dni počitka manj, Ronaldo pa meni, da za profesionalca ta podatek ne bi smel pomeniti prav nič.

"Polfinale bo težka bitka. Na tekmo se moramo pripraviti na enak način kot na druge. Ni treba delati nič drugega kot v primerjavi z ostalimi. To bo težka tekma, kjer bo morala Portugalska igrati zelo dobro, da bi premagala Španijo. Pripravljeni smo in želimo igrati najboljše kot lahko. Tri dni počitka je več kot dovolj. Španci pravijo, da sta dva dni manj za počitek minus, ampak kot profesionalec menim, da ta podatek ni pomemben," je še pristavil Cristiano.

Piqué: "Vedno sem se dobro razumel s Cristianom"

Gerard Piqué je rojake pred obračunom z Ronaldom in kompanijo pozval, naj jih ne skrbi. Španija ni tako utrujena, kot se morda zdi na prvi pogled, je dejal Piqué, ki s soigralci za zdaj ni preveč navdušil navijačev v Španiji. Nekdanji Cristianov soigralec pri Manchester Unitedu je izdal, da sta bila s Portugalcem vedno dobra prijatelja.

"Vedno je nekaj posebnega igrati proti nogometašem takšnega kova. Težko mi je bilo začeti na prvi tekmi, ampak igrati proti njemu je vedno zelo težko, dober je z glavo, ne smeš mu puščati prostora. Za to tekmo ni favoritov. Francija je proti nam spremenila način igre, ampak verjamem, da ni favorita," je povedal Piqué.

"Skupaj (z Ronaldom, op. a.) sva bila dve ali tri leta pri Unitedu. Nobeden izmed naju ni govoril veliko angleščine in zato sva se veliko družila. Vedno sva se razumela zelo dobro," je še pristavil izbranec Shakire, ki je kot "izjemnega" označil tudi svoj odnos s Sergiem Ramosom, s katerim naj bi bila pred začetkom turnirja na nasprotnih bregovih.

"Če dam gol, ga bom jasno posvetil svojemu dekletu Shakiri, ampak raje imam, da ne zabijem nobenega gola, če pridemo v finale," je Piqué še povedal o morebitnem zadetku v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.