Šport
4850 ogledov

Črn dan za Red Bull, umrl Dietrich Mateschitz

Dietrich Mateschitz Profimedia
"Brez njega zdaj jaz zagotovo ne bi sedel tukaj"

Svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen je na veliki nagradi ZDA ostal brez najboljšega startnega položaja. Na dirkališču v Austinu je bil dirkač Red Bulla v kvalifikacijah tretji, a bo dirko začel z drugega mesta. Verstappen in ekipa so startali kljub žalostni novici o smrti ustanovitelja Red Bulla, 78-letnega Dietricha Mateschitza.

"Za nami je res težek dan," je po kvalifikacijah dejal Verstappen, ki je pred enim letom v Austinu osvojil najboljši startni položaj.

Dirkaški svet F1 pa žaluje po smrti Mateschitza, lastnika dveh moštev v formuli 1. Verstappen, ki je pred slabima dvema tednoma po slavju v Suzuki praznoval nov naslov svetovnega prvaka, je bil videti povsem iz sebe. Petindvajsetletnega Nizozemca je močno prizadela novica o smrti ustanovitelja ekipe tik pred začetkom kvalifikacij.

Dietrich Mateschitz | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bila slaba novica za vse," je dejal Verstappen po kvalifikacijah in dodal: "Brez njega zdaj jaz zagotovo ne bi sedel tukaj."

Dirkača Ferrarija Carlos Sainz in Charles Leclerc sta bila v kvalifikacijah hitrejša od Verstappna. Vendar pa je Monačan izpadel zaradi kazni desetih mest po zamenjavi delov motorja. Kazen petih mest je doletela tudi Sergia Pereza, ki je bil sprva v drugem Red Bullu četrti.

To obeta razburljivejši boj za konstruktorski naslov, ki je še povsem odprt. Zmaga Verstappna bi med drugim končala Mercedesovo dobo po osmih zaporednih naslovih, Red Bull pa bi bil prvič po letu 2013 ekipni prvak.

"Želimo si, da bi bil Mateschitz jutri ponosen na nas," je še dejal Verstappen.

Komentarjev 1
  • gapi 15:07 23.oktober 2022.

    rip. naredil ogromno za ekstremni sport.