Šport
12 ogledov

Črna nedelja za zmaje in železarje

Zmaji so vpisali dva zaporedna poraza. V petek jih je premagal Medveščak, v nede Žurnal24 main
Četrto kolo lige Ebel bodo poskušali igralci Tilie Olimpije in Acronija Jesenic čim hitreje pozabiti. Zmaji so z 0:5 klonili proti Salzburgu, železarji pa s 3:6 proti Dunaju.
Kranjc zabil Medveščaku
Slovenski reprezentančni branilec Aleš Kranjc je ob zmagi Sape Fehervar proti Medveščaku s 4:2 prispeval tretji zadetek za svojo ekipo.

Igralci Tilie Olimpije so prvič v letošnji sezoni ostali praznih rok, potem ko so v prvih treh kolih vpisali dve zmagi in poraz po podaljšku. Ljubljančani so bili prvi dve tretjini enakovreden ali boljši nasprotnik z lepšimi priložnostmi, vendar pa brez pravega zaključnega strela za vratarja Red Bull Salzburga, Reinharda Divisa. Po začetni ofenzivi je imel v prvi tretjini najlepšo priložnost za Olimpijo John Hughes iz kazenskega strela, a ga ni izkoristil. Kazen za vse te zgrešene priložnosti je prišla v 14. minuti, ko je Salzburg z igralcem več nekoliko srečno povedel: po strelu Matthiasa Trattniga, ki je zakrivil kazenski strel, je plošček zadel nogi dveh gostujočih branilcev in presenetil vratarja Aleša Silo. Zmaji so v drugem delu še siloviteje pritisnili proti vratom prvakov lige Ebel, vendar so vse priložnosti ostale neizkoriščene. V zadnji tretjini so se po drugem doseženem golu, Marco Pewal je zadel z igralcem več, Salzburžani povsem sprostili. Nato pa so v zadnjih desetih minutah kaznovali sleherno napako gostov v obrambi. Daniel Bois in Pewal sta zadela v polno v razmiku dveh minut, zmago pa je s petim golom potrdil še Daniel Welser minuto pred koncem dvoboja.

Dunajčani na krilih Fortierja ugnali Jesenice
Dunajčani so v obračun z Acronijem Jesenicami krenili še brez zmage na svojem računu, medtem ko so železarji v prvih treh kolih vpisali dve zmagi. Domači so imeli od prve minute pobudo, ki pa je niso izkoristili. V 16. minuti pa so domači izkoristili prednost dveh igralcev več na ledeni ploskvi, toda njihovo minimalno vodstvo se je stopilo po vsega 30 sekundah, ko je ob igralcu manj zadel Rok Tičar. Za novo vodstvo domačih pa je po lepi akciji poskrbel Jeremy Rebek z neubranljivim strelom iz neposredne bližine. Gostje so tudi drugi del začeli z dvema igralcema manj, kar je pomenilo novo veliko priložnost za gostitelje. Zadetek so Dunajčani tudi dosegli, kar jim je dalo novih moči in po slabih štirih minutah druge tretjine je bilo že +3. Nekaj upanja za preobrat je prinesel Jure Dolinšek, toda domači so še enkrat izkoristili številčno prednost, Marjan Manfreda je poskrbel za vnovičen priključek, toda zelo razpoloženi Francois Fortier je dobri dve minuti pred koncem druge tretjine domače znova popeljal do treh zadetkov naskoka. V zadnji tretjini so imeli Jeseničani na začetku kazenski strel: domači so nepravilno ustavili prodor Bretta Lysaka, a kazenskega strela Kanadčanu ni uspelo spremeniti v gol, ki bi morda pomenil priključek. Domači so nato igrali mirno in preudarno, na polovici zadnjega dela še enkrat zadeli, vnovič z igralcem več, in zmagovalec je bil dokončno potrjen.

Lestvica:
1. Salzburg 8 točk
2. VSV Beljak 6
3. KAC Celovec 5
4. Tilia Olimpija 5
5. Acroni Jesenice 4

6. Graz 99ers 4
7. Medveščak Zagreb 4
8. Vienna Capitals 2
9. Sapa Fehervar 2
10. Black Wings Linz 2

Liga Ebel, 4. kolo:

Red Bull Salzburg
  : Tilia Olimpija 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Trattnig (14), Pewal (43, 51), Bois (49), Welser (59)

Vienna Capitals : Acroni Jesenice 7:3 (2:1, 4:2, 1:0)
Fortier (16), Rebek (18), M. Rodman (21), Ofner (24), Fortier (34, 38, 52); Tičar (16), Dolinšek (24), Manfreda (35)

Sapa Fehervar : Medveščak Zagreb 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Sofron (4, 16, 46), Kranjc (39), Martz (41); Hecimovic (32), Sertich (39)

VSV Beljak : Graz 99ers 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Kristler (17), Ryan (56); Norris (12)

Black Wings Linz : KAC Celovec 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Shearer (7, 58), Mayr (42), Macdonald (53); Furey (16 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.